Kuvassa Catahecassa Zestiä ohjastava Ville Grönstrand lasketteli Teivossa helpon voiton valmentamallaan Grainfield Bossilla.
Kuvassa Catahecassa Zestiä ohjastava Ville Grönstrand lasketteli Teivossa helpon voiton valmentamallaan Grainfield Bossilla.Kuva: Jarno Unkuri

Grainfield Bossille kolmas perättäinen voitto - ”Ei siinä ollut lainkaan kaikki pelissä”

Ville Grönstrandin ohjastama ja valmentama ori ravasi tiistaina Teivossa jo kolmannen perättäisen voittonsa.

Grainfield Boss ei ehtinyt alussa nopeimpien matkaan, mutta ensimmäisen takasuoran lopussa kaksikko pääsi etenemään toiselta ilman vetoapua johtopaikalle. Grönstrand sai matkalla laskea vauhdin varsin verkkaiseksi, joka tiesi sitä, että loppua tullaan kovaa.

Grainfield Boss piti varmoin ottein vastustajat takanaan 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla ja varaakin näytti jäävän.

”Ei siinä ollut lainkaan kaikki pelissä”, Grönstrand vahvistaa. ”Se rauhoittui hyvin keulaan ja sai mennä hiljaa matkalla, niin hevonen oli maalissakin tosi hyväntuntuinen. Viimeisellä takasuoralla, kun takaa lähti hevosia kirimään, ja Grainfield Bossin ohjissa oli vielä niin hyvä paine, ajattelin, että jos ei mitään satu, sen pitäisi aika lähellä olla.”

Vasta kahdeksan kertaa urallaan startannut ori on ehtinyt jo 5-vuotiaaksi. Puolet tähänastisista kisoista on päättynyt Grainfield Bossin voittoon, ja ainoastaan kerran se on jäänyt kolmen parhaan ulkopuolelle.

”Se on ollut aina lahjakkaan tuntuinen, mutta kasvoi vain aika suureksi. Meillä oli samalla rakennusprojektia, niin siihen ei kerennyt sillä tavalla panostamaan, kun se tuntui niin myöhäiseltäkin”, Grönstrand kertoo. ”Ainahan niistä voi kuvitella, mutta ei näistä koskaan lopulta tiedä, miten ne lähtevät menemään. Aina siinä on kuitenkin tuntunut hevosta olevan.”

Hämeenkyrössä sijaitsevassa kotitallissaan Grainfield Bossista kuoriutuu vilkas ori.

”Sillä on paljon asioita, joihin se ei ole vieläkään tottunut”, Grönstrand nauraa. ”Kiltti se on mutta kauhean vilkas. Sitä täytyy koittaa pitää tasaisesti valjaissa, ettei se kolhisi itseään. Se on semmoinen aika vilkeri, pirteä hevonen.”

Grainfield Bossin tallikavereina on pääasiassa nuorempia tulevaisuuden lupauksia. Grönstrandin tallissa on 12 karsinaa, ja treenissä on tällä hetkellä kymmenkunta hevosta.

”Aika paljon opetetaan varsoja vuositasolla. Kaksi lämpöistä on tulossa koelähtöön, lisäksi on nuoria suomenhevosia”, treenari kertoo toiminnastaan. ”Tässä on niin paljon hommaa kaiken muun ohella, että koitetaan pitää määrä tällaisena. Hyvä se on, että hevosia pyörii tasaisena virtana, se on aina mielenkiintoista.”

Raviurheilijat hyväntekijöinä

Teivon ravit järjestettiin tiistaina Roosa nauha –teemalla.

Raviurheilijat ovatkin lähteneet ilahduttavalla innolla mukaan Roosa nauha –keräykseen. Teivon illassa mukaan liittyivät Ari Moilanen ja itsekin syövän hiljattain selättänyt Antti Teivainen. Ohjastajaduo lupasi lahjoittaa puolet illan ajopalkkioistaan kampanjaan. Kaksikko olikin oivassa ohjastusvireessä, kun Moilanen narutteli kolme voittoa, ja Teivainen nappasi yhden täysosuman.

Syöpäsäätiön hallinnoima Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi