Häyrilän Heron kiri puri uuden kuskin käsistä Jokimaalla – ”Ihan hyvinhän tuo onnistui”
Arto Laaksonen narutteli Häyrilän Heron parhaaksi.Arkistokuva: Jarno Unkuri.

Häyrilän Heron kiri puri uuden kuskin käsistä Jokimaalla – ”Ihan hyvinhän tuo onnistui”

Arto Laaksosen ensimmäistä kertaa ohjastama Häyrilän Hero oli kirissään pitelemätön Lahden Magic Monday –ajoissa.

Häyrilän Hero lähti enintään 49 500 euroa tienanneiden ryhmässä hitaasti matkaan ja valahti viimeiseen, eli tässä tapauksessa 4. ulos. Toivotusti ei käynnistynyt myöskään suursuosikki Suvelan Rinssin kisa, kun se tipahti sisäradalle kolmanteen pariin, eikä sieltä ollut matkalla asiaa mihinkään.

Kirilenkin alussa Arto Laaksonen käänteli Häyrilän Heron vapaalle kolmannelle kaistalle. Arto Hammarin valmennettava kiri heti napakasti ja eteni loppukurvissa keulan Myllyn Valtin rinnalle. Sen lyömisestä Laaksonen ei ollut myöhemmin huolissaan, mutta tilat saanut Suvelan Rinssi oli Laaksosen tarkkailun alla.

”Katselin, että milloin Suvelan Rinssi pääsee sieltä sisäradalta ulos. Tiesin, että Myllyn Valtin kyllä nakerran kuitenkin, kun sillä näytti vika kurvissa olevan eväät syöty”, Arto Laaksonen aloitti.

Suvelan Rinssi kiri hyvin, mutta Häyrilän Hero vastaili vauhdikkaan kirinsä päätteeksi oikein varmaan ykköstilaan ajalla 27,0ake.

”Kaiman kanssa puhuttiin, että Häyrilän Hero lähtee hitaasti liikkeelle, mutta jaksaa mennä. Arto sanoi, ettei mieluusti kuolemanpaikalta ajettaisi, kun se on niitä juoksuja saanut, ja nyt ajettiin takaa. Ihan hyvinhän tuo onnistui”, Arto Laaksonen myhäili. ”Teemun hevonen kun läheni, hyvin Häyrilän Hero sille kuitenkin vastaili, ja voitto oli varma.”

Tuomas Putkosen kasvattaman ja Wilikkala Stablen omistaman Häyrilän Heron voitto oli kauden neljäs ja uran 11. Kuluva vuosi on ollut 8-vuotiaalle rahallisesti selvästi lihavin, kun ansiot hipovat jo 20 000 euron rajapyykkiä.

Tällä kaudella aikaisempia vähemmän ajaneelle Arto Laaksoselle Jokimaan ykköstila oli kauden 6. Tiistaina Kouvolassa orimattilalainen hakee seuraavaa täysosumaa oman valmennettavansa kanssa, kun uransa kakkossijalla ja voitolla käynnistänyt Novan Varjoililja nähdään tosipaikassa.

”Se on aloittanut hyvin ja tuntuu aika varmalle menijälle, joka ei ole ainakaan ollut häiriöherkkä. Luottavaisin mielin lähden sen kanssa huomiseen kisaan.”

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 11 Austin, 27,07 %, 1,26 euroa

Toto65-2: 7 Chestnut Sala, 55,78 %, 1,86 e

Toto65-3: 5 Rebel Rapid, 20,52 %, 7,00 e

Toto65-4: 6 Häyrilän Hero, 16,34 %, 24,95 e

Toto65-5: 7 Francis Journey, 44,26 %, 32,00 e

Toto65-6: 10 Flexible Journey, 37,98 %, 42,36 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 42,36 e

Viisi oikein 2,25 e

Vaihto: 121 433,26 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi