H.V. Tuuri ei ole tänä vuonna jäänyt totosijojen ulkopuolelle. Kuva: Anu Leppänen
H.V. Tuuri ei ole tänä vuonna jäänyt totosijojen ulkopuolelle. Kuva: Anu Leppänen

H.V. Tuuri kiilasi kuninkuusravirankingin kärkeen

Toinen sija Nordic Kingissä oikeutti ykkössijaan kuninkuusravirankingissa.

Seinäjoen kuninkuusraveihin on aikaa enää vajaat viisi viikkoa. Kilpailun lähetessä myös kuninkuusravirankingin pistetilanne tiivistyy.

Oriiden puolella 11-vuotias H.V. Tuuri on tehnyt viime aikoina hienoja suorituksia kamppaillessaan norjalaista huippukylmäveristä Odd Heraklesta vastaan ensin Solvallan Elitkampenissa ja sitten uudestaan juhannuksena Härmän Nordic Kingissä. Jälkimmäisessä kilpailussa se hävisi Odd Heraklesille maalikamerakuvassa vain muutamalla sentillä.

Vakuuttavien suoritustensa ansiosta Ossi Nurmosen valmentama ori on nyt napannut rankingin ykkössijan Lissun Eerikiltä, joka on ollut kärjessä maksimipistein kahdessa ensimmäisessä listauksessa. Nordic Kingissä Lissun Eerikki ei ollut parhaimmillaan, ja syy vaisuuteen löytyi lopulta hengitysteistä. Ori jättää kylmäveristen Suur-Hollola-ajon väliin.

”Lissun Eerikin viimeisin startti pilaantui lähtölaukkaan. Kokonaisuutena se on silti vielä vahvin kuningasehdokas, mutta H.V. Tuuri on ansaitusti rankingin ykkönen”, rankingraadin Kaisa Tupamäki-Kukkamo toteaa.

Kolmannelle sijalle on noussut tuore SE-ori Parvelan Retu.

”Härmän juhannusraveissa Parvelan Retu näytti suomenennätysajalla, että myös 3100 metriä sopii sille”, Tupamäki-Kukkamo kehuu. ”Lisäksi Evartti ja Camri ovat esittäneet vahvaa nousukuntoa. Viimeisistä paikoista on tiukkaa.”

Tammojen puolella Hetviina on edelleen ykkössijalla maksimipistein, aivan kuten tämän vuoden muissakin rankingeissa. Edelliseen rankingiin nähden myös kaksi seuraavaa sijaa ovat pysyneet muuttumattomina, kun Liisan Tulilintu pitää hallussaan toista ja Ciiran Tähti kolmatta sijaa.

”Hetviina on selkeä tammalähtöjen hallitsija ja iso ennakkosuosikki kuningattareksi. Nuoret Ciiran Tähti ja Suven Sametti ovat osoittaneet avoimissa tammalähdöissä, että ovat valmiita kuningattareksi jo tänä vuonna. Viime vuonna varahevoseksi jäänyt Sokru on esittänyt vahvaa nousukuntoa. Loppu on tasaista ja viimeisistä paikoista käydään varmasti kovaa kilpailua, kun lähdöt menevät sopivasti ristiin”, Tupamäki-Kukkamo arvioi.

Kaisa Tupamäki-Kukkamon lisäksi raadissa ovat tänä vuonna mukana Harri Lind, Sari Juntunen, Tommi Ala-Nikkola ja Paavo Eloniemi. Ennen kuninkuusraveja julkaistaan vielä yksi ranking.

Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella 30.7.-1.8.2021. Hevosten ilmoittautuminen kuningatar- ja kuninkuuskilpaan päättyy maanantaina 19.7. ja kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 21.7.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi