Ice Winen voi nähdä viimeistä kertaa kilparadoilla tulevana lauantaina Vermossa.
Ice Winen voi nähdä viimeistä kertaa kilparadoilla tulevana lauantaina Vermossa.Kuva: Anu Leppänen

Haikeat jäähyväiset - Ice Wine viimeistä kertaa

Leo Mönttisen valmentama Ice Wine päättää uransa lauantaina Vermon huikeassa Espoon Palkinto -lähdössä.

Vermon Toto75-kierros päättyy huikeaan taistoon, jossa kautensa aloittavat Willow Pride, Magical Princess ja Magic Madonna. Samassa kilpailussa terästamma Ice Wine kilpailee uransa viimeisen startin. Yli 214 000 euroa urallaan juosseen tamman omistaa Apollo Holding Oy, ja sen valmentaja on Leo Mönttinen.

“Omistajan kanssa on sovittu, että Vermon startti päättää yhden uran ja siitä parin kuukauden päästä alkaa toivottavasti toinen ura”, Leo Mönttinen kommentoi. “Samaan aikaan ei kilpailla ja olla mammalomalla. Haluamme antaa tammalle sille kuuluvan arvon, joten se saa huilata pari kuukautta tässä keväällä ennen siitosuraa.”

Ice Wine on ollut Mönttiselle erittäin tärkeä hevonen, ja hän ylistää syystäkin sen pitkää kilpauraa.

“Joku oli laskenut, että Ice Wine olisi pelkästään Vermossa voittanut 10 kertaa, sellainen kuulostaa kovalta lukemalta. Alku-uralla saattoi olla helpompia lähtöjä, mutta tamma on kiertänyt paljon näitä kovia tammakisoja, eikä menestys ole tullut helpolla. Paljon se on meille kaikille antanut, ja lauantaina hienon kilpatamman ura loppuu.”

Valmentaja myöntää, ettei samanlaista kultakimpaletta tule kovin usein vastaan.

“Omistajalle tai valmentajalle ei taida sellaista tuuria olla, että yhtä hyvän hevosen saisi. Lauantaina toivotaan rahasijaa. Vermon kisassa on hurjia vastustajia, ja ollaan hyvillä mielin vielä kerran mukana”, Mönttinen päättää.

Tammatähden lähtölista

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi