Johanna Pirttijoki hoitaa Markku Niemisen treenaamaa Halley Waniaa.
Johanna Pirttijoki hoitaa Markku Niemisen treenaamaa Halley Waniaa.Kuva: Anu Leppänen

Halley Wanian uran avausvoitto osui oikeaan paikkaan - "Kyllä tämä on ihan parhaasta päästä"

Turun PM-ravien toisena päivänä katseet kiinnittyivät Kasvattajakruunu-finaaleihin. 2-vuotiaiden tammojen paras oli Markku Niemisen valmentama Halley Wania, joka hurjasta avauksesta huolimatta otti voittonsa lopussa selvästi.

Jo heti lähtökiihdytyksessä suosikkikaksikko Halley Wania (El Titan) ja Ava Di Alessia (Express Duo) ottivat tiukasti yhteen. Lopulta kärkipaikalle eteni selkeä ennakkosuosikki Ava Di Alessia hurjassa 07,5-avauksessa. Toisella puolikkaalla vauhti rauhoittui, mutta avaustuhat mentiin silti reippaasti aikaan 13,0.

Vaikka kolmas puolikas mentiin jo maltillisemmin 20,5-kyytiä, kärkikaksikko piti läpi matkan tuntuvan eron muuhun porukkaan. Santtu Raitala nosti keulahevosen kannassa juosseen Halley Wanian toiselle radalle viimeisessä kaarteessa. Siitä se spurttasi loppusuoralla erittäin selvään voittoon. Hannu-Pekka Korven Ava Di Alessia oli maalissa rehdisti toinen, ennen Jeroen Van Craenin kolmanneksi sijoittunutta Mighty Realia (Young Augus Kemp).

18 000 euron ensipalkinto irtosi Halley Wanialle sen uudella ennätystuloksella 16,6a/2100 metriä.

”Hevonen tasaantui todella hyvin menemään Hannu-Pekan (Korpi) taakse, vaikka avaus oli kova. Kyllä me koitettiin ihan viimeiseen asti puolustaa kärkipaikkaakin. Esitys oli tänään kyllä ihan mahtava”, ohjastaja Santtu Raitala kommentoi radan voittajahaastattelussa.

Halley Wanian on kasvattanut Wania Racing Oy. 2-vuotiaan tamman omistaa Fincumet Group Oy & RAQ Team Oy.

”Santtu (Raitala) ja Markku (Nieminen) ovat sanoneet, että tämä kyllä jaksaa mennä, vaikka piikkiä se ei saanut niin lopussa irtosi aika selvästi”, RAQ Team Oy:n takaa löytyvä Rauno Asonen kertoo.

”En osannut matkan aikana miettiä kestääkö tamma kovan vauhdin maaliin asti, kun olin niin shokissa avauspuolikkaasta”, Asonen naurahtaa.

Halley Wanian Asonen nostaa omistamistaan hevosistaan korkealle.

”Olen ollut elämäni aikana varmaan yli 200 hevosessa omistajana, niin kyllä tämä on ihan parhaasta päästä. Toivottavasti nyt vain kestäisi ehjänä”, Asonen sanoo.

Halley Wanian Asonen osti yhdessä Fincumet Groupin kanssa viime vuoden lopussa.

Riina (Rekilä) lähetti Markulle Halley Waniasta videon ja Markku näytti sitä minulle. Käytiin sitten katsomassa sitä Markun kanssa ja se näytti niin hyvälle, että se täytyi ostaa. Tamma oli jo silloin todella hieno ja raamikas”, Asonen taustoittaa.

Tämän päiväinen voitto lämmittää Asosen mieltä paljon.

”Pari vuotta ollut nyt hevosten kanssa minulla vähän hiljaiseloa, kun ei omat tai kimppahevoset ole menneet toivotusti.”

”Huomenna pitää viedä kakkua tallin henkilökunnalle voitonkunniaksi”, Asonen suunnittelee.

Halley Wanian hoitajana toimii Johanna Pirttijoki.

Corazon Combo jatkoi voittokulkuaan

2-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaali meni Pekka Korven ohjastamalle ja valmentamalle Corazon Combolle (Express Duo), joka otti uransa viidennen täysosuman ylivoimaiseen tyyliin tuloksella 17,0ake.

18 000 euron voittopotin napanneen oriin omistaa ja on kavattanut Star Racing Oy & Wipunen varainhallinta Oy.

”Otin alun varman päälle, tiesin että minulla on hyvä hevonen joten ajoin sitten eteenpäin. Koitin ajaa tasaisesti matkan läpi, kun hevonen tuntui todella hyvälle”, Pekka Korpi kertoi radan voittajaseremonioissa.

Finaalin muut totosijat vei Hannu-Pekka Korven La Can France (Express Duo) ja Jonny Länsimäen MAS Grande (Jontte Boy).

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi