Hallituksen kehysriihestä tuli Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkisen mukaan lupaavia uutisia myös raviurheilulle. Kuva: AL
Hallituksen kehysriihestä tuli Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkisen mukaan lupaavia uutisia myös raviurheilulle. Kuva: AL

Hallituksen kehysriihestä kädenojennus Veikkauksen edunsaajille – ”Parhaimmillaan voimme toimia niin kuin olemme suunnitelleet”

Hallitus on juuri kertonut päätöksistä, joilla torjutaan koronavirustilanteen aiheuttamia taloudellisia vahinkoja. Hallitus esittää Suomelle yhteensä 4,1 miljardin euron lisätalousarviota. Se sisältää myös taloudellisen kädenojennuksen Veikkauksen edunsaajille.

Ministeri Maria Ohisalo totesi tänään tiedotustilaisuudessa, että on tärkeää turvata edunsaajien toiminnot nyt, kun Veikkauksen tulot laskevat. Hallitus on siis kehysriihessään sitoutunut kompensoimaan Veikkauksen edunsaajien ennustetun tulojen pudotuksen. Veikkauksen tuotosta käytetään vuosittain neljä prosenttia hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.

”Kannanotto tuntuu oikein positiiviselta. Tämä osoittaa, että veikkausvoittorahoilla toimivia tahoja pidetään niille kuuluvassa arvossa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kommentoi.

Hän odottaa saavansa tänään lisätietoa tarkemmista luvuista, jotka koskevat hevostaloutta.

”Parhaimmillaan se tarkoittaa sitä, että voimme toimia niin kuin olemme tälle vuodelle suunnitelleet, kunhan ensin ravikilpailuja päästään järjestämään.”

Pääministeri Sanna Marin totesi tiedotustilaisuudessa hallituksen kuuntelevan herkällä korvalla asiantuntijoita rajoituksista luopuessaan.

”Aivan vielä sen aika ei ole, tilanne vaatii kaikilta kestävyyttä. Heti kun eri mittareilla näyttää siltä, niin hallitus on askel askeleelta valmis luopumaan rajoituksista. Se tekee myös arviota, mistä rajoitustoimista luovutaan”, hän paalutti.

Hippoksen Mäkinen kertoo, että keskusjärjestössä valmistellaan ravikilpailuiden aloittamista.

”Tanska haki lupaa järjestää ravit heti pääsiäisen jälkeen, mutta sai kiellon. Meillä on eri tilanne, sillä me tavoittelemme ravikilpailuiden aloittamista heti, kun se on turvallisesti mahdollista.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi