Tuhansia ihmisiä vetänyt Hevoset Kaivarissa -tapahtuma on yksi Haminan suurtapahtuman innoittajista.
Tuhansia ihmisiä vetänyt Hevoset Kaivarissa -tapahtuma on yksi Haminan suurtapahtuman innoittajista.Kuva: Ada Pykäläniemi

Haminassa järjestetään ensi kesänä suuri hevostapahtuma

Hevoset Bastionissa -tapahtuma on tarkoitus järjestää ensi kesänä 8-12.6.

Haminan kaupungin kilpailukykyvaliokunta näytti torstaisessa kokouksessaan vihreää valoa tapahtuman järjestämiselle. Kaupungin projektikonsulttina toimiva Suvi Louhelainen kertoo, että taustalla on Haminan kaupungin pitkäaikainen haave palauttaa hevoset osaksi tapahtumatarjontaa.

”Haminalla on historiansa kansainvälisen ratsastuskilpailu Horse Festivalin tiimoilta ajalta 2003-2013. Siitä on hyviä kokemuksia, joten hevonen on luontainen elementti tähän uuteen formaattiin”, Louhelainen sanoo.

”Innoittajina tähän ovat toimineet muun muassa Hevoset kaivarissa –tapahtuma ja Lumiravit –tapahtuma. Näistä parhaita kokemuksia hyödyntäen rakentuu myös Hevoset Bastionissa –tapahtuma.”

Tarkoituksena on järjestää iloinen koko perheen tapahtuma. Kohderyhmää ovat erityisesti hevosista kiinnostuneet ja niistä myönteisesti ajattelevat ihmiset. Myös hevosharrastajien ja –ammattilaisten toivotaan lähtevän liikkeelle.

Ohjelmassa on muun muassa ratsastuskilpailut, keskellä kaupunkia järjestettävät cityravit ja erilaisia shownumeroita.

”Tärkeä elementti tässä tapahtumassa on kokemuksellisuus ja elämyksellisyys. Ihmiset pääsevät siis itse hyppäämään kärryille tai hevosen selkään. Tarkoitus on tuoda esille myös sitä kaikkea muutakin, miten hevonen ympärillämme vaikuttaa.”

Päätös tapahtuman järjestämisestä koskee ensi vuotta. Jatkosta päätetään ensi kesänä kertyvien kokemusten perusteella.

Louhelainen sanoo, että kyse on suurtapahtumasta. Yleisötavoitetta ei ole vielä tässä vaiheessa tarkemmin määritelty, sillä koronatilannekin tuottaa pulmia järjestelyiden kannalta.

”Olemme puhuneet 10 000-20 000 hengestä, joten haarukka on melko suuri, sillä tarkempaa arviota on mahdotonta sanoa tässä toimintaympäristössä. Kaupungille hatunnosto, että tässä tilanteessa nähdään hevosen voima ja uskotaan suurtapahtumiin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi