Hannu Hietasen kypärä ei ole kallellaan, vaikkei raveihin juuri nyt pääsekään.
Hannu Hietasen kypärä ei ole kallellaan, vaikkei raveihin juuri nyt pääsekään.Kuva: Anu Leppänen

Hannu Hietanen nauttii ajasta perheen parissa

Sukutilallaan Laihialla 30 hevosta valmentava Hannu Hietanen katsoo iltaisin kotimaista Salatut elämät –sarjaa televisiosta ja nukkuu yönsä hyvin.

Päivät kuluvat hevosten kanssa, mutta illat ja osin myös viikonloput ovat jääneet vapaiksi, kun ravit ovat tauolla.

”Tilanne on tämä, ja on nautittava tästä sitten. Otettava hyvät puolet irti, mitä niitä on, eikä siinä auta itku markkinoilla”, Hannu Hietanen pohtii.

”Yöunta saa ainakin paljon enemmän, kun ei tarvi yöllä tulla kotiin ja aamulla heti olla aikaisin taas tallilla. On varmaan virkeämpiä ajatuksia, kun saa täydet yöunet. Perheen kanssa ollaan oltu, ja kun lapset sekä vaimo ovat aina katsoneet Salattuja elämiä, niin mäkin olen nyt ehtinyt katsomaan sitä iltaisin.”

Eveliina asuu lapsista vielä kotona. Hän opiskelee Ilmajoella maatalousoppilaitoksessa, mutta sekin suoritetaan tällä hetkellä etäopiskeluna.

”Jonkun verran olen auttanut siinä”, isä paljastaa. ”Autokoulun opettajanakin ehdin olla tuossa aiemmin. Ravireissua ja vähän muuta käytiin, että hän sai 17-vuotiaana ajokortin jokunen kuukausi sitten. Nykyään saa aika herkästi poikkeusluvan, jos opiskelu on eri paikkakunnalla kuin missä asuu.”

”Kaksi vanhempaa poikaa ja siskonkin jo aikoinansa olen opettanut, että mulla on autokoulutaustaa jo jonkun verran.”

Markku ”Faari” Hietanen ja osa nuorimmasta sukupolvesta asuu lähempänä keskustaa, mutta kaikkien veri vetää tallille.

”Kyllähän se Faari on tässä käynyt joka aamu ennen seitsemää, ennen kuin muut tulee, niin ajamassa parit lenkit ja sitten lähtenyt pois, ja sitten ollut tietysti metsässä. Siellä ei ole kontakteja muihin. On kyllä aivan väsymätön”, Hannu naurahtaa.

Ajettavia tallilla riittää, vaikka joitakin starttihevosia on Hietasen mukaan lähtenyt tauon aikana.

”Mutta sitten on tullut tilalle sellaisia, jotka eivät ole vielä ihan valmiita starttaamaan, ja muutenkin meillä on ollut paljon vähemmän starttihevosia tässä viime aikoina. Varsoja on sitten reilusti, ja niihin tämä tilanne ei vaikuta sillä lailla. Niitä suomenhevosia, jotka tuli 3-vuotiaiksi, niitä on seitsemän siinä.”

Vanhemmista kilpahevosista erottuu Joriini.

”Se ehti yhden startin juosta ja oli tosi hyvä siinä. Seinäjoella piti olla tänä vuonna kuninkuusravit ja sinne oli kovasti tähtäin, mutta saa nähdä, miten niitten kanssa käy. Ja vaikka jos järjestetään, niin väkisin tämä tilanne vaikuttaa vielä pitkälle. Kuninkuusraveissakin käy aina vanhempaa yleisöä, joka väkisin jää nyt pois.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi