Hierro Boko on montén Suomen mestari. Janita Antti-Roiko ajoi ja Hannu Korpi valmentaa.
Hierro Boko on montén Suomen mestari. Janita Antti-Roiko ajoi ja Hannu Korpi valmentaa.Anu Leppänen

Hannu Korpi montén kuningas - Janita Antti-Roiko kuningatar

Hierro Boko tuli heinäkuussa ryminällä mukaan montén SM-kuvioihin. Suomen mestaruus tuli vakuuttavalla kirillä 3. ulkoa, vaikka joku saattoi hetken ajatella, että tallikaveri Janis Joplin Boko karkaa alta pois.

Hannu Korven valmentama Hierro Boko vaikutti matkalla aavistuksen nahkealta parijonossa, mutta kerran aikaisemmin hevosella montékisan ajanut Janita Antti-Roiko ei ollut asiasta huolissaan. Hän latasi kovat piippuun päätöspuolikkaan alkaessa ja Hierro Boko suorastaan lennähti jo karussa olleen Janis Joplin Bokon edelle.

"Hevonen oli hyvä, ja vaikka lähtöpaikka ei ollut ihan paras, luotin hevoseen", Antti-Roiko selvitti. "Ajoin ruunaalla jo Lahdessa ja se tuli tosi kovaa maaliin. Sille jäi tuolloin vielä varaa. Siksi osasin luottaa ruunan vahvaan kiriin."

Monten SM-titteli on kova juttu tietenkin omistajille ja taustavoimille, mutta todella tärkeä merkkipaalu myös ohjastajalle. Antti-Roiko säteili tyytyväisyyttään kisan jälkeen ja nosti esille hevosesta paljon hyviä puolia.

"Hierro Boko menee montéhevosena ihan kärkeen, mitä olen hevosia ajanut. Se ei stressaa turhia lämmityksessä ja on muutenkin todella rauhallinen, mutta sitten kun lähtö on käsillä se tietää, mitä pitää tehdä."

Hevosen valmentaja Hannu Korpi ja osaomistaja Kari Lähdekorpi pääsivät maistamaan menestyksen hedelmää seremonipaikalle. Lähdekorpi myi ensin hevosen Korvelle, mutta osti sitten puolikkaan takaisin.

"Tämä puoliksi omistaminen oli ehkä se alkuperäinen suunnitelma", Korpi muistutti. "Mitään ihmeellistä hevoselle ei olla tehty. Paikanvaihdon on voinut vaikuttaa, ruokintaan ollaan panostettu ja hevonen on kengitetty kevyeen kenkään. Paljon ollaan uitu", Korpi selvitti.

Kari Lähdekorpi oli otettu SM-tittelistä.

"Hevonen on hyvä ja SM-titteli tulee niin harvoin. Montéa ei Ruotsissa kokeiltu, vaikka se oli mietinnässä. Hierro Boko työnsä loppuun, kun pääsee vauhtiin. Hyvä loppuveto on sen paras ominaisuus."

Hannu Korpi ja Kari Lähdekorpi riehaantuivat voittajakehässä.
Hannu Korpi ja Kari Lähdekorpi riehaantuivat voittajakehässä.Anu Leppanen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi