Hannu-Pekka Korvella on uusi hevonen tallissa ja voittosauma Vermossa. Kuva: Anu Leppänen
Hannu-Pekka Korvella on uusi hevonen tallissa ja voittosauma Vermossa. Kuva: Anu Leppänen

Hannu-Pekka Korvelle jenkkivahvistus Ruotsista – aloittanee Mikkelissä

Hannu-Pekka Korpi on saanut talliinsa 11,7-aikaisen jenkkioriin Book Seven. Viimeksi ori kilpaili Ruotsissa. 

Chapter Sevenin poika on Erno Gardemeisterin yhtiön Konepalvelu Erkco Oy:n ja Kalle Nikkasen omistuksessa. Statistiikka on 24 starttia, 6 voittoa ja 5 muuta totosijaa. Rahaa oriilla on 83 000 euroa ja sen ennätys on 11,7a. Kaksivuotiaana Yhdysvalloissa asiallisesti kulkenut ori on Ruotsissa ollut Katja Melkon valmennuksessa ilman mittavaa menestystä. Parhainta Book Seveniä nähtiin toukokuussa, jolloin se oli toinen hyvällä täyden matkan voltin ajalla 13,4.

”Hevonen tuli viime viikon puolivälissä, heti Eskilstunan startin jälkeen. Se on sellainen pieni jenkkihevonen, ihan hyvät ohjat sillä on”, Hannu-Pekka Korpi kertoo.

Hevonen tuli Korvelle starttikunnossa, ja se on tarkoitus ilmoittaa Suomen debyyttiin jo Mikkelin vauhtiviikonlopulle nelivuotislähtöön.

”Kyseessä on sellainen nelivuotias, jolla voi varmasti ajaa Suomen nelivuotiaita vastaan. En tiedä onko se voittaja niihin lähtöihin, mutta ainakin nyt tutustutaan hevoseen ja katsotaan missä mennään”, Korpi paljastaa.

Osaomistaja Erno Gardemeister kertoo ostaneensa oriin Julie Millerin valmennuksesta vähän alle vuosi sitten. Samasta tallista on ennenkin tullut Konepalvelu Erkcolle hevosia.

”Ostimme sen, kun korona oli pahimmillaan, Yhdysvalloissa oli mielestäni aika hyvä alennusmyynti silloin. 2-vuotiaana Book Seven on ollut 160 000 dollarin varsa, että on siitä jollain muullakin odotuksia ollut”, Gardemeister kertoo.

”Tullaan nyt tänne kokeilemaan, kun ei Ruotsissa ihan onnistuttu sillä tavalla, mitä meinattiin. Katsotaan mitä Hannu-Pekka saa aikaiseksi, parantaisiko se vähän. Ainahan niitä odotuksia on, sillä niitä hevosia hommaillaan.”

Hannu-Pekka Korpi uskoo hevosen sopivan Suomeen ehkä paremmin kuin Ruotsiin.

”Kokeillaan mun systeemillä, miten se riittää. Suomessa voi olla vähän helpommat lähdöt kuin Ruotsissa, siellä ikäluokkalähdöt ja rahasarjat ovat tosi kovia. On Book Seven kuitenkin 13-vauhtia mennyt täyden voltin tänä vuonna, eli kyllä sillä vauhtia on.”

Toinen Hannu-Pekka Korven valmentama ja Gardemeisterin osaomistama hevonen My Sweden lähtee tänään Vermoon voitto mielessä.

”My Sweden oli tosi hyvä Lahdessa. Nyt on pieni lähtö, mailin matka ja hevonen lähtee hyvin, eli kyllä tässäkin lähdössä melkein voittoa pitää odottaa”, Korpi pohtii.

Ainoa kysymysmerkki valmentajan mielessä on sunnuntain välistartti.

”Tämä on ihan uutta sille, se ei ole ikinä juossut näin lyhyellä starttivälillä. Lähinnä se, ettei se ala käydä kuumana auton takana ja ota laukkaa. Mutta jo se vaan ravaa, niin odotan kyllä, että hevonen on lähellä voittoa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi