Hannu Torvinen pääsi avauslähdön voiton jälkeen Eemeli Hernesahon tenttiin.
Hannu Torvinen pääsi avauslähdön voiton jälkeen Eemeli Hernesahon tenttiin.Kuva: Mia Maki-Maunus

Hannu Torvinen pesi ohjastajaottelussa Redénin, Kihlströmin ja kumppanit

Rovaniemellä lauantaina Arctic Horse Race -tapahtumassa kisattu Arctic Challenge –ajajaottelu päättyi Hannu Torvisen voittoon. Voittaja ratkesi kahden osalähdön yhteispisteiden perusteella.

Avauslähdössä Hannu Torvinen poimi M.T. Neutronin kanssa keulapaikan itselleen 1. takasuoralla. Nelli Lindholmin treenattava veti varmoin ottein perille ennen Ville Koivistoa ja Springwind Lottaa.

”Mulla oli paras hevonen tässä lähdössä. Se voitti tosi väljästi”, ohjastajaliigan kärkinimi Hannu Torvinen aloitti voittajahaastattelussa.  ”Ajoin hevosta eka kerran, muttei siinä ollut mitään spesiaalia. Se oli järkeväntuntuinen hevonen.”

Örjan Kihlström kannusti Mamas Little Devilin kolmossijalle.

Toisessa ja samalla ratkaisevassa Arctic Challenge –osalähdössä Jorma Kontion ajokki Diamond Lord oli aluksi nopein, mutta valjakolle kelpasi mainiosti Daniel Redénin ja Ivar Journeyn selkä eteen. Ivar Journey ei saanut matkalla prässiä, tuli jykevin potkuin maaliin asti ja voitti helposti ennen Diamond Lordia.

”Sehän meni kuin oppikirjasta”, Ivar Journeyn valmentaja Janita Luttunen ihasteli voittajahaastattelussa valmentajavelho Daniel Redénin ja Ivar Journeyn kilpailua.

Voittajaseremonioissa railakkaisiin tuuletuksiin innostunut Daniel Redén sijoittui ensimmäisessä osalähdössä yhdeksänneksi, joten hänen pistepottinsa ei riittänyt aivan voittoon asti.

Hannu Torvisen ajokki Marttistrip oli toisessa osalähdössä odotettua kesympi, mutta sen 7. sija toi Torviselle tarvittavan verran pisteitä. Hannu Torvisen kokonaispistemäärä oli 22. Toiseksi tullut Daniel Redén keräsi pisteitä 20, ja pronssimies Örjan Kihlströmin pistepotti oli 18.

Arctic Challengen osallistujalista oli kansainvälinen, sillä kotimaisten ja edellä mainittujen ruotsalaisten taitureiden lisäksi Ranskasta kilpailuun mukaan saapui Yannick Briand ja Irlannista Sean Kane.

Lue lisää Rovaniemen raveista 8.3. ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi