Harri Koivusen raviurheilijan kultaisen ansiomerkin vastaanottamista juhlistivat aikaisemmista merkin haltijoista Tapio Perttunen ja Pekka Korpi ja Koivusen menestyshevosista Erikasson ja Ribaude.
Harri Koivusen raviurheilijan kultaisen ansiomerkin vastaanottamista juhlistivat aikaisemmista merkin haltijoista Tapio Perttunen ja Pekka Korpi ja Koivusen menestyshevosista Erikasson ja Ribaude.Kuva: Anu Leppänen

Harri Koivunen prenikoitiin harvalukuiseen joukkoon – ”Olenkohan joutunut ylisarjaan?”

Suomen eturivin valmentajiin kuuluva Harri Koivunen, 60, palkittiin kotiratansa Turun Metsämäen lauantairaveissa Raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä.

Kymmenennen kerran jaetun ansiomerkin ovat aiemmin saaneet Jorma Kontio, Pekka Korpi, Pentti Savolainen, Tuomo Mäkelä, Martti Keskinen, Markku Nieminen, Timo Nurmos, Seppo Suuronen ja Tapio Perttunen.

"Onhan se iso kunnia tietysti, että liittyy kovaan seuraan. Aika nöyrin, mutta iloisin mielin", aina vaatimaton Harri Koivunen luonnehtii.

"Tietysti kauneus on valitsijoiden silmissä, mutta kyllä se on sanottava, että itsellä mulla on sellainen tunne kuin ravilähtöön vertaisi, että olenkohan joutunut ylisarjaan.”

Voittojen määrässä Koivusen talli on ollut Suomen terävintä kärkeä jo useana vuonna. Valmentajana porilaissyntyinen Koivunen on saavuttanut vuodesta 2013 alkaen seitsemän yli sadan voiton kautta, ja kahdeksas on tulossa. Koivusen tallin kilpahevosilla on iso vaikutus jo pelkästään ravien järjestämisen mahdollistajana. Tällä hetkellä valmennettavia on 51.

Ajajana Koivunen on vähentänyt aktiivikilpailemista poika Ollin vartuttua Metsämäen championiksi, mutta ajajana uralle mahtuu yli 4100 voittoa ja ravikuninkuudet 1993-94 Pettellä sekä Erikassonilla 2013-14. Derbyvoittoihin Koivunen luotsasi Express Typen 2010 ja kaksi vuotta aiemmin oman tallin oman tallin Ribauden SE-ajalla melkoisena yllättäjänä.

Kun Harri Koivuselta kysyy, mitä hevoset ovat antaneet hänen elämäänsä, hän toteaa seuraavasti.

"Nehän ovat antaneet mulle sisällön elämään, koko laji sinällään. Hevoset ovat loistavia työkavereita hienossa lajissa. Se on niin monisärmäinen juttu, että siinä on arkea, kilpailua, onnistumista, odottamista ja epäonnistumista. Hevoset ovat eläneet siinä kaverina mukana koko ajan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi