Hartikainen hankki SE-tamman varsan
Martsa ja Marling. Kuva: Heikki Karjula.

Hartikainen hankki SE-tamman varsan

Ari Hartikainen täydensi hiljattain hevosarsenaaliaan ostamalla kesällisen suomenhevosvarsan Marlingin. Orivarsan isä on Fiiling ja emä viisivuotiaiden tammojen pitkän matkan SE:tä hallussaan pitävä Martsa.

Hyväsukuisen varsan hankinnassa Hartikaisella oli mukana lukkarin rakkautta, sillä hän kuuluu isäori Fiilingin kasvattajiin Kauppapuutarha Ylitalon kanssa.

Marling majailee vielä tällä hetkellä kasvattajansa Heikki Karjulan hoivissa Ylivieskassa. Alkuvuodesta Marling lähtee viettämään aikaa ikätovereidensa kanssa Riikka ja Ari Takanevan tallille Ilmajoelle.

Marling on emänsä toinen jälkeläinen. Vuotta vanhempi Callius (Caijus) on Päivi ja Raimo Vähäsarjan omistuksessa Kalajoella.

Kahdesti kuningatarkilpailuun osallistunutta ja parhaimmillaan kolmanneksi kokonaiskilpailussa sijoittunutta Martsaa ei uusittu tänä kesänä.

"Tamman jalka oireili hieman, enkä raaskinut astuttaa sitä varsakiimaan heti uudestaan. Täytyy alkaa alkuvuodesta kartoittamaan tammalle uutta sulhasta", Heikki Karjula kertoi.

Tallin toinen SE-tamma Meliisi varsoi vuosi sitten tammavarsa Miltein (Vaellus), jonka jälkeen Meliisillä yritettiin paluuta radalle.

"Ajoin sillä muutaman startin kesällä, mutta se ei tahtonut tulla oikein loppuun saakka. Viime aikoina sen treenaaminen on jäänyt vähiin omien kiireiden takia. Kelitkään eivät ole oikein suosineet. Täytyy miettiä, vieläkö sillä kilpaillaan, mutta keväällä sekin on tarkoitus astuttaa", Karjula suunnitteli.

Tallissa asustaa lisäksi kaksi Ekoliinan jälkeläistä 5-vuotias Sinola (Liising) sekä 3-vuotias Maiden (I.P. Lento).

"Kalustoa pitäisi vielä vähentää. Tilat käyvät ahtaaksi, kun varsoja syntyy lisää", Karjula laskeskeli.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi