Heikki Torvisen valmentama Mattilan Miina juoksi sunnuntaina voiton Hannu Torvisen ajamana. Arkistokuva: Anu Leppänen.
Heikki Torvisen valmentama Mattilan Miina juoksi sunnuntaina voiton Hannu Torvisen ajamana. Arkistokuva: Anu Leppänen.

Heikki Torvinen juhli voittoa pitkän tauon jälkeen - "Piti olla tällainen jo aiemmin"

Yli kaksi vuotta sapattia pitänyt Heikki Torvinen on pikku hiljaa aloitellut valmennuspuuhia uudelleen osaomistamansa Mattilan Miinan kanssa. Itsenäisyyspäivänä Teivosta irronnut ykkössija oli Torviselle valmentajana ensimmäinen sitten syksyn 2017.

Lupaavasti treeneissä esiintynyt tamma antoi odotuttaa menestystä jo aiemmin, mutta edellisistä starteista ei silti irronnut kuin seitsemänsiä sijoja.

”Odotin jo aiemmin, että tamma pärjäisi, mutta se meni starteissa alakanttiin”, Heikki Torvinen muistutti. ”Jyväskylän startissa syyskuussa se oli kolmas ja teki tosi hyvän startin. Sen jälkeen sitä huolettiin ja klipattiin. Odotin Mattilan Miinan parantavan, mutta se menikin kolme starttia huonosti. En oikein keksinyt siihen mitään syytä, ja ne startit vähän masensivat, joten oli tosi mukavaa, että se oli nyt noin hyvä ja voitti.”

Teivossa Mattilan Miina näytti kyntensä ja otti ylivoimaisen keulavoiton. Pehmeähkö kavioura vaati veronsa, mutta silti tamma lopetti ilmavasti 24,0-vauhtia ja teki voittoajan 27,2.

”Hevosen piti olla tällainen treenien perusteella jo aiemmin. Suomenhevonen on tämmöinen rotu, että menee hyvin kotona ja sitten ihmetellään, miksei se mene starteissa”, Torvinen hymähti.

Hänellä on nykyään Jämsän raviradalla kuusi vuokrakarsinaa Virve ja Veijo Rantasen paikassa. Uusia starttihevosia ei ole vielä tulossa radoille – lukuun ottamatta Christa Packalenilta tullutta 2-vuotiasta Rawitia, joka on ilmoitettu maanantaiksi koelähtöön. Mattilan Miinalla on tarkoitus jatkaa kilpailemista.

”Halusin nähdä tämän startin ensin, mutta eiköhän talvi ajeta nätisti kilpaa ja treenaillaan.”

”Mattilan Miina tulee kyllä takaakin, mutta on ollut kurakeliä, niin kuin nytkin oli, ja silloin se menee varmaan keulasta parhaiten. Ehkä siinä oli se syy edellisiin esityksiin, kun tuli toisten takana kuraa vähän silmille. Koetetaan ja uskotaan, että se nousisi sarjoissaan ja vaikka ihan tammahuipullekin. Tuollainen esitys antoi taas uskoa asiaan.”

Hannu Torvinen ajoi Mattilan Miinan lisäksi T5-kohteissa voiton puolisonsa Anna Sulinin valmentamalla ja omistamalla Touch Me Toolla. Ykkössija oli keulahevosen rinnalta hyvin pinnistäneelle tammalle uran ensimmäinen.

Alkuviikosta hevosineen kahdeksi kuukaudeksi Ruotsiin muuttavalle Hannu Korvelle itsenäisyyspäivä oli menestyksekäs. Langen’s Airbornelle raskas kavioura oli vastaan, mutta kovakuntoinen ruuna hoiteli silti suosikkina leiviskänsä kunnialla. Myös kauden avausvoiton ottanut Janis Joplin Boko suuntaa kruunujahtiin iskussa. Teivossa ykkössija irtosi keulahevosen rinnalta. Lisäksi montéssa Jenni Kaija ohjasti Korven tallin Guilty Pleasuren ylivoimavoittoon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi