May Rose aloitti uransa Ville Mäkelän tallista. Voittosummaa on kertynyt tähän mennessä reilut 40 000 euroa.
May Rose aloitti uransa Ville Mäkelän tallista. Voittosummaa on kertynyt tähän mennessä reilut 40 000 euroa.Kuva: Olavi Ilmonen

Heikki Torviselle uusi starttihevonen - nyt voitokas lämminverinen

Heikki Torvinen sai mielenkiintoisen kilpatamman talliinsa, muttei ole laajentamassa toimintaansa - ainakaan vielä.

"Yksi hevonen lähti, ja May Rose tuli tilalle. Karsinoita on edelleen käytössä kuusi, ja yksi paikka vapautui tammikuulle asti. Ajellaan sinne asti ja katsotaan, mikä on silloin tilanne", Heikki Torvinen suunnittelee.

Talliin olisi tulijoita enemmänkin, mutta...

"Ainakaan tämän vuoden puolella en ole karsinoita lisäämässä, ja jos niitä jossain vaiheessa lisään, niin korkeintaan kymmeneen. Sen määrän kanssa pärjää, kun on Henna ja välillä pojatkin apuna."

May Rose kilpaili alkukauden Iikka Nurmosen tallista käsin piipahtaen ja voittaen Ruotsin puolellakin, mutta meni kesällä omistajalleen Jyrki Sojakalle.

"Nyt siitä oli tullut ylivirtava kotona ja se oli kolhaissut vähän jalkaansakin vesikuppiin tarhassa. Ei onneksi mitään vakavaa, olen jo pari kertaa ajanutkin, ja hevonen tuntuu oikein hyvältä", Torvinen kehaisee.

Tallin tähti Mattilan Miina palasi komeasti voittokantaan itsenäisyyspäivänä Teivossa ja jatkaa tiistaina samalla radalla.

"Se oli pienen klippaus- ja huoltotauon jälkeen kolmesti huono seitsemäs, vaikka treenasi koko ajan tosi hyvin. Nyt se meni samalla lailla startissa kuin treeneissäkin. Mistäkö kiikasti? Mistä sen suomenhevosella tietää, pitää vaan antaa aikaa ja ajaa kilpaa", Heikki Torvinen vastaa.

"Tosi hyvältä se tänäänkin (torstaina) tuntui kun sitä ajoin, ja pärjäämään lähdetään ensi tiistainakin."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi