Veijo Heiskasen Vermon tallien karsinat täyttyvät pitkälti viikonlopun aikana.
Veijo Heiskasen Vermon tallien karsinat täyttyvät pitkälti viikonlopun aikana.Kuva: Anu Leppänen

Heiskanen ja Halme hyvästelevät Åbyn – ”Lähtö on kohta enää itkua vaille valmis”

Muistot 27 vuoden ajalta tulvivat mieleen, kun Bag’s Simoni starttaa tänään jäähyväiskilpailuun Åbyssä.

Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen hevos- ja hevosvarustemuuttokuorma lähtee kohti Suomea ja Vermoa huomenna perjantaina, mutta yksi lähtö on vielä ennen sitä ajettavana Åbyssä.

”Kyllähän se oudolta tuntuu, ei siitä mihinkään pääse. Lähtö on kohta enää itkua vaille valmis. Mutta ei kun uusia tuulia kohti”, Veijo Heiskanen kuittaa.

Odotukset startista eivät ole suurensuuret.

”Muutama liian kova hevonen on vastassa ja paikka on vähän ulkona, mutta jos pääsisi sisäradalle ilman että se maksaa liikaa, voisi rahasija olla mahdollinen.”

Suomessa Heiskanen ja Halme eivät ehdi pitkään ihmettelemään, kun tositoimet ovat jo edessä. Ensimmäisenä starttaa tiistaina Mikkelissä Fake Super Fast. Celsius Evo, Lemieux Boko ja Bag’s Simoni jatkavat keskiviikkona Vermossa, missä 2-vuotias BWT Highway Star juoksee lisäksi koelähdössä. Hevosia on ilmoitettu myös torstaiksi Lahteen, perjantaiksi Lappeenrantaan ja lauantaiksi Turkuun.

Yhteensä mukaan lähtee Ruotsista tällä tietoa 13 hevosta. Kun Suomesta on lisäksi sovittu tulevaksi treeniin puolenkymmentä hevosta, 20 karsinaa Vermossa alkavat olla täynnä.

”Hyvältä sillä lailla näyttää”, Veijo Heiskanen myhäilee.

Tänään torstaina Åbyssä Bag's Simoni starttaa lähdössä 8 kello 21,56.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi