Vermon raviradan johto toivotti Henna Halmeen ja Veijo Heiskasen tervetulleiksi Vermoon torstaiaamupäivän tiedotustilaisuudessa.
Vermon raviradan johto toivotti Henna Halmeen ja Veijo Heiskasen tervetulleiksi Vermoon torstaiaamupäivän tiedotustilaisuudessa.Kuva: Anu Leppänen

Heiskasen ja Halmeen raskas kevät – ”Nyt helpotti, kun päätös on tehty”

Veijo Heiskanen ja Henna Halme olisivat olleet tervetulleita monelle ruotsalaisellekin raviradalle, mutta valitsivat Vermon ja Suomen.

Heiskasen Åbyn talli puretaan, ja vuokrasopimus päättyy syyskuun lopussa. Uutta asemapaikkaa on etsitty kuumeisesti keväästä lähtien.

”Kevät on ollut raskas, mutta nyt helpotti, kun päätös on tehty”, Veijo Heiskanen aloitti.

”Ilahduttavaa oli, ettei meitä oltu Ruotsissakaan unohdettu vaan saimme hyviä tarjouksia monilta radoilta. Valinta ei ollut helppo, mutta nyt se on tehty. Aika näyttää, miten onnistunut se oli.”

Osaltaan päätökseen vaikutti, että vieraita hevosia on ollut viime vuosina vaikea saada treeniin. Miten moni vanhoista ruotsalaisten omistajien hevosista seuraa mukana Suomeen, on vielä täysin auki.

”Kenellekään ei ole vielä kerrottu tästä päätöksestä, se tulee varmaan kaikille Ruotsissa yllätyksenä. Mutta muuttoon on vielä pari kuukautta aikaa, ja asiat ehtivät lutviutua ennen sitä”, Heiskanen jutteli.

Vermosta Heiskanen ja Halme saavat Pertti Puikkoselta vapautuneen 14-paikkaisen tallin lisäksi käyttöönsä 6-paikkaisen pikkutallin, joka on toiminut Emma ja Risto Väreen ja Ari Hartikaisen hiittitallina. Muutto Vermoon alkaa syyskuun puolessavälissä. Ennen sitä Vermon tallit kunnostetaan.

Suomessa syntyneitä hevosia Heiskasella on valmennuksessa kolme: Sahara Peyote ja kaksi varsaa.

”3-vuotias Fake Super Fast juoksi muutaman startin 2-vuotiaana, ja siitä oli suuret odotukset, mutta se sairasteli talvella ja siitä tuli takapakkia. Nyt se on taas ok. 2-vuotias BWT Highway Star tuntuu myös mukavalta”, valmentaja kuvaili.

Heiskasen kaltaisen menestysvalmentajan palatessa Suomeen 20 karsinan Vermosta voisi kuvitella täyttyvän nopeasti vanhojen tuttujen omistajien hevosista, mutta mitään ei ole vielä sovittu. Kuten ruotsalaisille, myös suomalaisille hevosenomistajille paluupäätös tuli tänään uutisena.

”Uusiakin hevosenomistajia totta kai toivotaan”, Heiskanen mainitsi.

Lisää Heiskasen ja Halmeen muutosta Suomeen perjantain Hevosurheilussa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi