Helsingin Sanomat: Veikkauksen edunsaajien rahoitus turvataan lähes nykytasolle vuosiksi 2024-26
Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan raveille hyviä uutisia.Kuva: Anu Leppänen

Helsingin Sanomat: Veikkauksen edunsaajien rahoitus turvataan lähes nykytasolle vuosiksi 2024-26

HS:n tietojen mukaan eduskuntapuolueet ovat päässeet sopuun Veikkauksen edunsaajien rahoituksen lähitulevaisuudesta.

Helsingin Sanomien mukaan kytkös rahapelitoiminnan tuottojen ja edunsaajien rahoituksen välillä puretaan. Rahapelitoiminnan tuotot tuloutetaan valtion budjettiin ilman korvamerkittyä käyttökohdetta, ja Veikkauksen edunsaajien rahoituksesta aletaan päättää normaalissa budjettiprosessissa.

Hevostalouden kannalta oleellista on, että eduskuntapuolueet sitoutuvat turvaamaan Veikkauksen edunsaajien rahoituksen lähelle nykytasoa ainakin vuoteen 2026 saakka. Tähän asti rahoituksen oli luvattu säilyvän nykytasollaan vain vuoteen 2023 asti, ja jatko on ollut auki.

Helsingin Sanomat kertoo, että puolueiden sopimuksen mukaan edunsaajat saavat yhteensä 990 miljoonaa euroa vuonna 2024, ja vuoteen 2026 mennessä rahoitus vähenee noin 975 miljoonaan euroon. Tänä vuonna summa on noin 1 001 miljoonaa euroa.

Hevostalouden osuus avustuksesta on 4 prosenttia eli noin 40 miljoonaa euroa. Helsingin Sanomien uutisen mukaan jakosuhteet pysyvät aluksi nykyisellään, mutta niitä ei kirjata lakiin, joten tulevat hallitukset voivat halutessaan muuttaa niitä.

Suomen Hippoksen puheenjohtaja Kari Eriksson ottaa uutisen pääosin ilolla vastaan.

"On hyvä, että tällainen periaatteellinen päätös tehtiin, mutta se epävarmuustekijä siihen tietysti liittyy, että jako-osuuksia ei kirjata enää lakiin. Niistä voidaan joutua kilpailemaan muiden edunsaajien kanssa, ja päättäjät voivat halutessaan muuttaa niitä. Aikaisempi 4 prosentin osuus oli kirjattu arpajaislakiin", Eriksson vertaa.

"Toivotaan, että pysymme jatkossakin maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa. Se on ministeriö, jossa ymmärretään hevosalaa hyvin."

EDIT: Uutista täydennetty Kari Erikssonin kommenteilla 4.2. klo 12.05.

Linkki Helsingin Sanomien uutiseen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi