Santtu Raitalan vahva ohjastusvire sai jatkoa Herra Heinämiehen rattailla.
Santtu Raitalan vahva ohjastusvire sai jatkoa Herra Heinämiehen rattailla.Kuva: Jari Piirala

Herra Heinämies kirkasti kakkossijansa

Santtu Raitalan ohjastama Herra Heinämies otti kauden avausvoittonsa kahden kakkossijan jälkeen. Ori voitti Tornion Toto65-avauskohteessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018 derbyfinaalin.

Toto65-1: Avauskohde oli 1.23 ja hitaampien lyhyt ryhmä. Megasuosikki Herra Heinämies säikäytti kannattajansa alussa, kun laukkasi lyhyesti auton takana. Antti Ojanperän treenattava putosi viimeiseksi, muttei pienessä lähdössä toisaalta kovinkaan kauas kärjestä.

”Auto lähti Herra Heinämiehen mielestä ja tämän sarja hevosille aavistuksen hiljaa. Heinis oli innoissaan, eikä pysynyt ori pöksyissään näin kevään korvalla”, Santtu Raitala kertoi laukan syystä.

Herra Heinämies lähti 600 metriä jäljellä kolmannelle, lepuutti loppukaarteessa hetken aikaa 2. ulkona ja kiri maalisuoralla neljättä rataa selvästi parasta kyytiä voittoon.

”Kyllä Heinis on palannut takaisin. Viime vuosi oli sillä aavistuksen välivuosi – tosin rahaa tuli paljon viisivuotiaana, ja nämä kovia lähtöjä missä juoksee, mutta nyt se on valmis kisaamaan niissä”, Santtu Raitala näki.

Herra Heinämies hoiteli mailin kisan voittoajalla 23,9a.

Niko Jokela latasi Jepuliksen kanssa kasiradalta keulaan. Aktiivinen ajo palkittiin kakkossijalla ennen johtavan rinnalla taivaltanutta Iikoria.

Toto65-2: Markus Pulkkisen treenissä rajuun iskuun kivunnut Edfromed voitti viimeksi Kuopiossa nappireissulla, mutta osoitti nyt viimeistään, ettei ruunan tarvitse sisäratoja nuolla menestyäkseen.

Olli Koivunen kannusti Re Loven vauhdikkaasti matkaan, ja kaksikko iski keulaan ohi sisältä lähteneen Queen Adelen.  Niin ikään reippaasti avannut Fade To Black pudotti 2. sisälle.

Edfromed taivalsi toisella ilman vetoapua, josta jyräsi vakuuttavalla tyylillä helppoon voittoon.

"Tänään oli helppoa. Edfromed on vähän laiska hevonen, mutta tänään se lähti kyllä karkuun", voittajaa ajanut kotiradan kuski Kari Alapekkala myhäili.

Bajkal Grafin kirivaihe meni suotuisasti, ja ruuna otti hopeaa ennen kolmannelle lopussa parannellutta MAS Dominantia.

Toto65-3: Myös kolmoskohde voitettiin pienen lähtölaukan jälkeen, kun Exploding Belle oli murskaava.

Hannu Torvisen naruttelema Exploding Belle laukkasi kiihdytyksessä ja putosi porukan perälle. Se liikkui sieltä viimeisellä takasuoralla vauhdikkaasti kohti kärkeä ja voitti vielä vakuuttavasti ennätyksellään 13,4a/1600 metriä.

"Meilläkin tamma oli vähän kuumana, mutta onneksi heitti raville, että päästiin porukkaan mukaan." Hevonen oli tänään tosi hyvä. Varsinkin, kun käänsin sen vapaalle radalle, se meni tosi hienolla tyylillä. Vikaan kurviin kun mentiin, ei tiennyt oliko paljon voimia, mutta se voitti helposti ja varaa jäi tosi paljon", Hannu Torvinen kehui Tiina Koskisen treenattavaa.

Like A Boeing veti keulassa. Se oli toinen selvällä erolla muihin. Tuomas Pakkanen kaasutteli Nehemiahin kolmospalkinnolle. Kymmenettä voittoaan putkeen hakenut suosikki Asterisque paranteli etusuoralla kolmatta rataa asemiaan, kun Digital Asset nousi eteen. Asterisque laukkasi pian mahdollisuutensa.

Toto65-4: Zultanio toi duolle Antti Ojanperä - Santtu Raitala jo kolmannen täysosuman, kun Herra Heinämiehen lisäksi Kevinin Tähti voitti ennen pääpelin kohteita.

Lyhyen matkan kisa lipsahti pahasti ylivauhtiseksi. Bottnas Easy Cash nappasi tasaisesta kärkirintamasta keulapaikan, mutta sen laukattua putosi kärkipaikka Denver Broddelle. Se ei kauaa ehtinyt tuulta halkoa, kun Hannu Torvinen hehkutti Verozzon kyydissä kärkeen.

Kierros tulitettiin 11,0-lukemiin, joten kentän kääntyminen oli helppo ennustaa. Santtu Raitalan ajama Zultanio sai mukavaa vetoapua Hard To Trickiltä ja kuittasi lopussa kevyesti ohi tämän ja voittoon. Voittoaika oli 5-vuotiaalla ruunalla 12,8a.

Voittajavaljakolla oli apuaisan kanssa vaikeuksia kisan aikana.

"Viimeisessä kurvissa tuli vaikeuksia, ja se tuntui, että haittasi hetken aikaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin", Santtu Raitala kertoi. "Kirissä saatiin vetävää selkää, ja sitten kun käänsi vapaalle radalle, Zultanio hoiti homman selvästi. Antti arveli ennen raveja, että on Zultanio parempi kuin Mikkelissä, ja se olikin nyt huippuhyvä."

Zultanio oli kohteensa pelatuin ravuri.

Toto65-5: Pitkän matkan kisassa ei parhaasta tarvinnut jossitella, kun Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Stonecapes Pro jyräsi parhaaksi toiselta ilman vetoapua.

Paalun Simon Angel oli aluksi nopein, mutta pian Peppe Roc ja Don Defender kävivät kilpajuoksun kohti keulapaikkaa, joka ratkesi jälkimmäisen laukkaan.

Peppe Roc ravasi keulassa ja sai Stonecapes Pron rinnalleen avauslenkin lopulla. Siitä se jyräsi kärkeen jo viimeisellä takasuoralla. Mr Sånna kiri napakasti haastamaan voittajaa, mutta Hanna Olofssonin suojatti ei saanut lopulta mitään otetta Stonecapes Prosta.

"Kyllä se hyvin tuli, mutta aikaisin kun joutui keulaan ja vedin korvat auki, se oli laiska ja päästi toisen korvalle, mutta voitto oli varma", Jukka-Pekka Niskanen näki.

Stonecapes Pro oli viidenneksi pelatuin. Suosikki Special Present ei häikäissyt kirissään.

Toto65-6: Plant The Sead Memorial päätti kierroksen. Hannu Torvisen ajama Brooklyn Hill totisesti ansaitsi 3000 euron ykköspalkintonsa.

Remote Control riisti napakassa alkurynnistyksessä keulapaikan. Regent Zetillä yritettiin keulaan, mutta paikka ei ollut tarjolla. Brooklyn Hill hehkutti kolmatta rataa pitkin keulaan, jossa veti reippaalla kyydillä. Petri Salmelan treenattavan veto kesti maaliin asti. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi