Hertus puristi mehut vastustajistaan Mikkelissä.
Hertus puristi mehut vastustajistaan Mikkelissä.Terhi Piispa-Helisten

Hetkinen Hertus, lähes koko matka kolmatta - “Itselläkin meinasi välillä luotto loppua“

Juha Utalan valmentama Hertus teki ällistyttävän suorituksen 2600 metrin ryhmässä. Ranskalaista voimaa nähtiin koko rahan edestä.

Juha Utalan taktiikka oli harvinaisen selvä, sillä hän nosti ajokkinsa kolmannelle radalle 1. kaarteessa heti, kun siihen tuli tilaisuus. Utala yritti tasavauhtisella hevosella johtavan rinnalle, mutta se paikka ei ollut ilmaiseksi tarjolla.

Laukka kierroksen juoksun jälkeen tuntui vievän viimeisetkin saumat taistella lähdön voitosta, mutta Utala ajoi lyhyen hypyn jälkeen uudelleen eteenpäin. Lopulta ruuna vyöryi vastustamattomasti ykköseksi.

“Itseltäkin meinasi välillä luotto loppua, mutta ajattelin, että annetaan pojan polkea“, Utala kommentoi. ”Tämä oli järkkyhieno esitys. Laukka tuli, kun liian äkkiä löysäsin. Ajattelin, että pääsen johtavan rinnalle, mutta sinne ei tällä kertaa ollut asiaa. Onneksi saatiin selvitettyä se laukka nopeasti. Tämä on melkoinen tykki, kun se vielä iän myötä vähän tasaantuu ja rauhoittuu.”

Hertus on tuttujen naisten omistama hevonen, sillä sen taustalla ovat Susanna yhdessä tyttärensä Christa Packalenin kanssa. He ovat kilvan kehuneet Utalaa, ja mies laittoi terveisiä naisille.

“Täytyy sen verran lähettää Hertus-naisille terveisiä, ne kun ne ovat siellä biksut päällä saunassa, että nyt voi lasit nostaa korkealle”, Utala lohkaisi.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 12.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi