Hetviina juoksi Nordic Queenissa suomenhevostammojen kauden kärkituloksen 21,9a. Toiseksi sijoittunut Ciiran Tähti teki kovan juoksun, ja sitä vuotta nuorempi Suven Sametti oli hyvä kolmas. Kuva: Roosa Lindholm.
Hetviina juoksi Nordic Queenissa suomenhevostammojen kauden kärkituloksen 21,9a. Toiseksi sijoittunut Ciiran Tähti teki kovan juoksun, ja sitä vuotta nuorempi Suven Sametti oli hyvä kolmas. Kuva: Roosa Lindholm.Kuva: Roosa Lindholm

Hetviina kaunisteli ennätystään Nordic Queenissa - kuningas Evartti palasi voittajakehään

Powerparkin perjantain päälähtö Nordic Queen päättyi viime vuoden tapaan Hetviinan ja Antti Tupamäen voittoon.

Toista rataa matkalla juossut Hetviina kiri viimeisen kaarteen lopun neljättä rataa pitkin ja rutisti maalisuoralla varmaan voittoon kauden kärkituloksella 21,9a/1609 metriä.

”Tamma oli tosi hyvä ja teki kovan juoksun”, Tupamäki kehui. 15 000 euron ensipalkinnon myötä hevosen voittosumma kohosi yli 200 000 euron.

”Hetviina on suunnilleen samanlaisessa kunnossa kuin viime vuonna, ei näiden vuosien välillä suurta eroa ole. Kuningatarkisaa ajatellen ei tässä kauheasti voi mitään tehdä, pitää vain toivoa, että hevonen pysyy tällaisessa hyvässä kunnossa.”

Toiseksi sijoittunut Ciiran Tähti ravasi koko matkan johtavan rinnalla ja antoi myrskyvaroituksen Seinäjoen kuningatarkisaa ajatellen, jos 7-vuotiaalla tammalla lähdetään siihen mukaan.

”Olen oikein tyytyväinen, sillä hevosen teki hyvän startin johtavan rinnalta. Kuningatarkisaan osallistumisesta pitää vielä puhua omistajien kanssa, sillä hevonen on vielä nuori ja sillä on aikaa juosta muinakin vuosina siinä kisassa eli se kisa on vielä mietinnässä”, Ciiran Tähden valmentaja Seppo Suuronen pyöritteli.

Hallitseva ravikuningas Evartti paineli parastaan yrittämättä Nordic King Heatin ykköseksi ajalla 23,0a/2100 metriä. Santtu Raitala tarjosi kuninkaalle mukavan selkäjuoksun ja lopussa Evartti kiitti siitä karkaamalla selvään voittoon ennen Aatsia.

”Minun mielestä Evartin esitys oli hyvä ja Santtu tarjosi hevoselle hyvän tarkan juoksun”, Jutta Ihalainen mietti.

”Kolmas puolikas oli aika luja (20,5/500 m) ja irtosi siitä huolimatta vielä lopussa muista, joten kaikin puolin tyytyväinen täytyy olla. Ruuvin kiristäminen on vähän hankalaa tähän aikaan siitoskäytössä olevalle suomenhevosoriille, kun siitosaika ja kovimmat startit tulevat samaan aikaan. Niinpä vielä mennään Evartin kanssa aika matalalla profiililla.”

5-vuotislähdössä suurimmat setelit kuittasi Santtu Raitalan ohjastama Huisi Hemmo, joka painosti maalisuoralla johtaneen ruotsalaisvieraan Järvsö Ellingin laukalle.

”Minusta 'Hemmolla' oli jo ote vastustajasta sen laukatessa, joten ei se vaikuttanut mitään tulojärjestykseen”, Santtu Raitala sanoi.

”Kyllä meidän tehtävää helpotti tietysti Järvsö Ellingin laukan lisäksi Ville Kallen laukka päätöspuolikkaan alussa. Tämä ikäluokka on tosi mielenkiintoinen ja värikäs ikäluokka, kun hevoset voittavat lähtöjä vuoron perään.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi