Hetviina piti pintansa, vaikka kilpasiskot lähestyivät lopussa.
Hetviina piti pintansa, vaikka kilpasiskot lähestyivät lopussa.Kuva: Pekka Salonen

Hetviina kesti Tammatähdeksi – ”Aikataulussa ollaan”

Christer Sandholmin elämän hevonen Hetviina kasvatti ennestään muhkeaa voittomääräänsä Vermon Tammatähti-lähdössä.

Liisan Tulilintu otti kanuunastartin 40 metrin takamatkalta ja painui kärkeen jo 1. takasuoran alussa. Tempo pysyi koko avauslenkin ajan reippaana, ja kärkikolmikko Liisan Tulilintu – Mattilan Miina Suviruusuli oli hieman muista irti.

Kirilenkin alussa Hetviina liimautui 2. ulos Mattilan Miinan perään, ja Antti Tupamäki käänteli valmennettavansa lähes samassa kolmannelle ilman selkää.

Hetviina runttasi kärkeen päätöspuolikkaalle lähdettäessä ja teki eroa muihin. Lopussa 11-vuotiaan askel painoi, mutta se kesti kuitenkin varmaan voittoon. R.R. Valssitar nousi toiseksi ja Hyvännäköinen jatkoi totoputkeaan kolmossijalla.

Hetviina voitti tuloksella 25,9/2160 metriä.

”Ei se vielä parhaimmillaan ollut, kun vähän väsy tuli loppumetreillä. Ei sitä toki vielä ole paljon viriteltykään”, Hetviinan omistaja-kasvattaja Christer Sandholm totesi. ”Hetviina oli sellainen kuin odotettiin, ja tamma ravasi ihan hyvin, joka on tärkein asia. Sen otteet olivat jo nyt ihan erilaiset kuin aikaisemmin tällä kaudella, ja aikataulussa ollaan.”

Christer Sandholm on aikaisemmin omistanut muitakin menestyviä ravureita, kuten Vanity Hossin ja Sands Pepperin, mutta 23 kertaa voittanut ja 171 155 euroa ansainnut Hetviina nousee muiden yläpuolelle.

”Hetviina on paras hevonen mitä minulla on ikinä ollut. Se ei olisi voinut enempää antaakaan”, Christer Sandholm kiittelee. ”Haaveena olisi, että se pärjäisi vielä tänä vuonnakin kuningatarkisassa. Viime vuonna tuli kaksi osakilpailuvoittoa, ja jos se samaan yltää, ollaan tyytyväisiä.”

Kirkkonummelaisella Christer Sandholmilla riittää lähiviikkoina jännitettävää ravirintamalla muutenkin omistamiensa ravureiden ansiosta.

”Parin viikon päästä on ensimmäinen tulossa radoille, silloin tulee Black Vanity. Sen jälkeen tulee varmaan osaomistama Stratton, joka on Jarno Kauhasella valmennuksessa. Se kun pysyy vaan rauhallisena, se tulee aika hyvä olemaan. Vähän sellainen hermoilija se on, ja laukkoja tuli viime vuonna. Se näytti myös, että siinä on kapasiteettia”, Christer Sandholm kertoi 3-vuotiaasta.

Moilasia kaksin kappalein

Ari Moilanen vierailee Vermon voittajaseremonioissa yleensä muita kuskeja tiuhempaan tahtiin, eikä vihreänuttu jäänyt tälläkään kertaa ilman ykköstilaa, kun hän ajoi Aripekka Pakkasen tallin Deangelon keulavoittoon.

Moilasen perheeseen napsahti toinenkin 65-voitto, kun montéssa Pia-Maria Moilanen nappasi uransa seitsemännen voiton ohjastajana. Pia-Maria Moilanen ratsasti parhaaksi Target Kronosin, joka voitti avoimen kohteen koko matkan keula-aseman päätteeksi.

Illan vakuuttavista voittajista puhuttaessa esille nousi Janita Antti-Roikon treenaama ja naruttelema Ashley Face. Nelivuotias jyräsi Teräsmiesliigan voittoon pitkällä kirillä, eikä läheskään kaikki vaikuttanut olevan edes oriilla pelissä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi