Hevonen menehtyi kesken ravilähdön – maahan paiskaantunut kuski selvisi säikähdyksellä

Hevonen menehtyi kesken ravilähdön – maahan paiskaantunut kuski selvisi säikähdyksellä

Turun sunnuntairavit saivat dramaattisen päätöksen.

Ravit päättänyttä Juniorilähtöä oli ajettu kierros, kun johtavan rinnalla juossut On Track Rockstar alkoi hoiperrella ja kammeta ulospäin ja kaatui lopulta radan pintaan. Lähdössä oli onneksi vain 8 hevosta, ja kaikki onnistuivat väistämään On Track Rockstarin. Sitä ohjastanut Niko Niinikoski lensi kaaressa hevosen yli maahan.

Lähtö keskeytettiin, ja hätiin saapunut kilpailueläinlääkäri saattoi vain todeta On Track Rockstarin menehtyneen.

”Tässä kohtaa emme spekuloi sillä mitä tapahtui. Hevonen menehtyi välittömästi”, raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen kommentoi.

Kuolinsyy selviää patologisissa tutkimuksissa. Hevosten kuolemantapaukset raveissa ovat erittäin harvinaisia. Yleensä kuolinsyy on tällöin sydämen tai jonkun suuren verisuonen pettäminen.

Niko Niinikoski selvisi vaaratilanteesta ilmeisesti säikähdyksellä.

”Kuski kävi ambulanssissa tarkastettavana, mutta onneksi tällä tietoa päästiin naarmuilla ja tärähdyksellä”, Karvonen päivitti kuulumiset.

Ravien päälähtöinä ajettiin 4-vuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerät. Oriiden ja ruunien lähdössä voittoon karkasi American Cooper huippuajalla 12,4ake. Vakuuttava oli tammojen lähdössä Ranchwhodidwhatin voittokin, joka tuli sekin mainiolla ajalla 13,3ake.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi