Hevosurheilussa tutustutaan hevosen silmäsairauksiin.
Hevosurheilussa tutustutaan hevosen silmäsairauksiin.Kannen kuva: Anu Leppänen

Hevosen silmäsairaudet voivat yllättää – ”En ole eläessäni tehnyt yhtään turhaa silmätutkimusta”

Hevosurheilussa paneudutaan hevosen silmäsairauksiin ja talliyrittäjän jaksamiseen. Lähikuvissa ovat Suomen Cupissa starttaava Lennon Rapina ja Uudenmaan upeimmaksi pyrkivä Imperator. Ratsastuksessa tutustutaan torniolaiseen hevoskauppiaaseen.

Hevosen silmä on herkkä elin, ja se vahingoittuu helposti. Aina kyse ei ole mistään isosta ongelmasta, ja silmä voi esimerkiksi vuotaa monesta syystä, kuten lievästä allergiasta tai pölystä. Se on pidettävä kuitenkin mielessä, että jos epäilee, kannattaa toimia.

”Vaikka tuntuisi, että on vaan hysteerinen, niin ei ole. En ole eläessäni tehnyt yhtään turhaa silmätutkimusta. Olen iloinen, jos minulle soitetaan mieluummin liian aikaisin”, hevosen silmäsairauksiin perehtynyt erikoiseläinlääkäri Jaana Pehkonen sanoo. Hevosurheilussa paneudutaan tällä viikolla hevosten silmiin ja niiden yleisimpiin vaivoihin.

Laukkaherkkänä tunnettu Lennon Rapina starttaa lauantaina Suomen Cup -finaalissa karsintavoittajana.

Mitä ominaisuuksia omistaja-valmentaja Ari-Matti Konsti 9-vuotiaassa ruunassa erityisesti arvostaa? Miksi se ei voi matkustaa kisoihin muiden hevosten kanssa?

Entä missä tunnelmissa Konsti lauantaita odottaa? Kuinka paljon kilpailut pitkän linjan hevosmiestä yhä jännittävät?

Uudenmaan upein uudistuu ja on jatkossa nelivuotiaiden kilpailu. Keisarilta nimensä saanut Imperator haluaa olla uuden kilpailun ensimmäinen voittaja. Miten Imperator valmistautuu maanantaina juostavaan Uudenmaan upeimpaan? Kuinka hyvänä kasvattaja-omistaja, ”kultaleijona” Tero Lehterä kasvattiaan pitää? Mitä hevosesta ajattelee valmentaja Hannu-Pekka Korpi? Kuinka Korven ja Lehterän tiet ovat kohdanneet? Puuttuvatko ravivalmentaja Korpi ja jääkiekkovalmentaja Lehterä toisensa tekemisiin?

Hevosurheilu kertoo myös Anna Perhon työhyvinvointiteesit, esittelee Kuukauden FWB:n ja tutustuu Porin raviradan voimakaksikkoon. Uutisissa kerromme kilpahevosten ja niiden omistajien määrän kehittymisestä ja perkaamme Hevoset-messujen antia.

Ratsastuksessa tutustumme hevoskauppias Katariina Pajariin, joka asuu Torniossa. Vaikka iso osa hänen myymistään hevosista tulee Baltian maista, tulevat ne kaikki aluksi pohjoiseen.

Tuttuun tapaan Hevosurheilu tarjoilee myös kotimaan ravien lähtölistat aina tiistaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana. Voit myös kysyä tunnuksesi osoitteesta tilaukset@hevosurheilu.fi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi