Mikkelissä tutustutaan hevosiin ja raveihin varikolta käsin.
Mikkelissä tutustutaan hevosiin ja raveihin varikolta käsin.Kuvituskuva: Anu Leppänen

Hevoset ja ravit tutuiksi pilottikurssilla Mikkelissä

4.9. ensimmäistä kertaa järjestettävä kansalaisopiston kurssi pyrkii madaltamaan hevosharrastuksen kynnystä. Poneihin voi jo tutustua verkossa 24/7.

Hevoset ja ravit kiinnostavat monia, mutta jos lajin pariin ei löydy lähipiiristä sopivaa perehdyttäjää, kynnys aloittaa harrastus voi olla korkea. Tätä kynnystä yrittää madaltaa nyt Mikkelissä järjestettävä kurssi.

”Tämä kurssi toimii toivottavasti kimmokkeena jokaiselle aikuiselle, joka on halunnut tutustua hevoseen ja raviurheiluun, mutta ei ole siihen syystä tai toisesta pystynyt”, kurssia ideoinut nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä Suomen Hippoksesta kertoo.

Hevoset ja ravit tutuiksi -kurssi on yhden ravipäivän mittainen. Se on suunnattu hevosista ja raviurheilusta kiinnostuneille aikuisille, joilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista. Päivän aikana osallistujat pääsevät tutustumaan ja hoitamaan hevosta, kuulemaan hevosten hyvinvoinnista ja hevosten kanssa harrastamisesta sekä näkemään ravipäivän tapahtumia varikkoalueelta käsin.

Kansalaisopisto järjestää kurssin yhteistyössä Mikkelin raviradan ja Suomen Hippoksen kanssa. Kurssin opettajana toimii Etelä-Savon Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Janina Aronen. Mukaan mahtuu 15 henkeä.

”Jos ilmoittautuneita on enemmän, pitää katsoa, järjestetäänkö toinenkin samanlainen kurssi. Uskoisin, että kysyntää kyllä on. Raveissa tallikierroksillekin lähtee aina paljon ihmisiä, ja kurssipäivän aikana oppii vielä paljon enemmän raviurheilusta, varikon tapahtumista ja hevosesta eläimenä”, Aronen pohtii.

”Toivottavasti kurssi antaa kipinän lähteä ravikouluun tai tallille, mitkä omat mahdollisuudet ovatkin. Hevosen omistamista tai kimppaomistajaksi ryhtymistä harkitseville kurssi avaa, mistä lajissa on kyse.”

Mikkelin pilottikurssista kerätään kokemuksia uusia vastaavanlaisia kursseja ajatellen.

”Mikäli se osoittautuu pidetyksi ja toimivaksi, olisi hienoa nähdä vastaavanlaiset kurssin ensi vuonna kaikilla maakuntaradoilla”, Johanna Pökkä haaveilee.

Lapsilla ja nuorilla hevosharrastus alkaa usein poneista. Niihin on mahdollista tutustua vielä matalammalla kynnyksellä Hippoksen verkko-oppimisympäristössä Hipposakatemiassa, mistä löytyy alun perin Mikkelin Farmariin valmistunut Tutustu poneihin -kurssi. Sen voi suorittaa koska tahansa ja haluamassaan laajuudessa, eikä se vaadi edes kirjautumista.

”Kurssin itsenäisesti suoritettuaan voi tulostaa diplomin. Tutustu poneihin on myös oivaa tukimateriaalia opettajille varhaiskasvatukseen ja kouluille, vaikkapa harrastusviikolle 5.-11. syyskuuta”, Hippoksen koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää kannustaa.

Hipposakatemian kurssitarjonta kehittyy jatkuvasti. Tutustu poneihin -kurssi laajenee, ja uusina tulossa on esimerkiksi Tutustu raviurheiluun -kurssi ja yhteistyössä Suomenhevosliton kanssa Tutustu suomenhevoseen -kurssi.

”Hipposakatemian tutustumiskurssien tarkoituksena on innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia tutustumaan poneihin, hevosiin ja toimintaympäristöihin ihan alkuun helposti verkon kautta, minkä jälkeen on helpompi lähteä esimerkiksi koululaisten kanssa tutustumaan vaikkapa luokkaretken merkeissä ravirataan”, Hyvämäki-Mäenpää vinkkaa.

Linkki Suomen Hippoksen tiedotteeseen

Hevoset ja ravit tutuiksi

Mikkelin ravirata, varikkoalueen vierastalli 4.9. klo 11.30-15.15

Kurssimaksu 20 euroa

Ilmoittautuminen tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi