Kauhavalla paljastui viime viikolla, että hevosia on kohdeltu kaltoin.
Kauhavalla paljastui viime viikolla, että hevosia on kohdeltu kaltoin.Kuvituskuva

I-P: Julma hevosten kaltoinkohtelu paljastunut Kauhavalla – kaksi kuollut, kaksi huonossa kunnossa

Kesällä ja syksyllä kauhavalaistalliin viedyt hevoset olivat jääneet hoidotta. Hevosten kunto selvisi, kun kaksi hevosta omistanut nainen lähti hakemaan hevosiaan pois ylläpidosta.

Kauhavalla paljastui viime viikonloppuna hevosten julma kohtalo, kun kaksi hevostaan osamaksulla tallille myynyt nainen lähti hakemaan omiaan pois, koska ei ollut saanut maksusuorituksia, kertoo sanomalehti Ilkka-Pohjalainen.

Lehden haastattelema Heidi Hirvelä kertoi saapuneensa viime perjantaina talliin ja järkyttyneensä. Hän huomasi surkeat olosuhteet ja hevosten olevan laihoja.

"En osaa edes kuvailla olosuhteita. Hevoset olivat sairaalloisen laihoja", hän kertoo haastattelussa.

Huonokuntoisin hevonen oli lehden mukaan Marco Ojaluodon omistama Oskari, jonka Hirvelä otti nyt omaan talliinsa. Hevosen kunto romahti, ja lopulta se kuoli sunnuntaina.

Kaksi hevosta ovat Ilkka-Pohjalaisen mukaan Hirvelän hoidossa, mutta etenkin toinen on erittäin huonossa kunnossa.

Kaikki näytti ensin hyvältä. Hoitopaikka ja sen ihmiset tekivät hevosenomistajiin hyvän vaikutuksen.

Vielä syksyllä hevoset olivat ulkona hyvässä kunnossa, mutta talven aikana hoito on laiminlyöty, omistajat kertovat haastattelussa.

Jutun mukaan mies, jolle Ojaluoto oli hevosensa aikonut myydä oli muuttanut tilalta, ja hevosten hoito on jäänyt naishenkilön vastuulle, kertovat hevosten omistajat.

"Eläimet olivat tallilla laihtuneet useita satoja kiloja. Ne ovat olleet sisällä, emmekä yhtään tiedä milloin niitä on käyty viimeksi ruokkimassa tai juottamassa", Lähdemäki sanoo Ilkka-Pohjalaiselle.

Viranomainen ei anna vielä lisätietoja

Tallista tehtiin eläinsuojeluilmoitus, ja eläinlääkäri kävi paikalla. Kauhavan eläinsuojelusta vastaa Seinäjoen ympäristöterveyden huolto. Hevosurheilun tavoittama valvontaeläinlääkäri ei anna tapahtumasta lisätietoja, asiakirjat tulevat julkisiksi myöhemmin.

Vielä tiistaina Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrottiin Hevosurheilulle, että poliisilla ei ole ollut viikonlopun tai alkuviikon aikana hevosiin liittyviä tehtäviä Kauhavalla.

Päivitetty 21.2. kello 13.02: Korjattu jutun viimeiseen lauseeseen paikkakunta Kauhajoesta Kauhavaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi