Hevosihmisten hiihtohaaste starttasi jälleen – ”Pahoin pelkään, ettei pokaali pysy Torniossa”
Kevään hiihtohaaste huipentui pääsiäisenä 15 kilometrin laturetkeen. Tauolla kävivät makkaranpaistossa Markku Sadinmaa, Tewe Luovijärvi, Erkki ja Paula Taskila sekä Markus Keskimaunu.Kuva: Satu Vesa

Hevosihmisten hiihtohaaste starttasi jälleen – ”Pahoin pelkään, ettei pokaali pysy Torniossa”

Toista kertaa järjestettävä hiihtohaaste kannustaa hevosihmisiä liikkeelle.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa lanseerattu hiihtohaaste sai hyvän vastaanoton. Tornion Laivakankaan raviradan masinoiman haasteen innoittamana siihen osallistuneet hevosihmiset kerryttivät kevään aikana yhteensä peräti 17 870 kilometriä. Niinpä se päätettiin toteuttaa tänäkin vuonna.

Joulukuun ensimmäisenä päivää startannut haaste kestää aina huhtikuun loppuun saakka. Idean taustalla ovat Satu Vesa ja Tiia Kauppinen.

”Monet harmittelivat, kun starttasimme vasta keväällä sen, että Etelä-Suomessa asuvilla loppui kausi niin nopeasti. Siksi päätimme aloittaa jo nyt”, Torniossa valmentava Vesa sanoo.

Haasteen tavoitteena on lisätä ravikansan yhteisöllisyyttä, levittää hyvää mieltä ja saavuttaa lajille positiivista näkyvyyttä. Tämän vuoksi osallistujien toivotaan pitävän kirjaa hiihtämistään kilometreistä ja julkaisemaan haasteeseen liittyviä kuvia sosiaalisessa mediassa. Tiedot voi toimittaa suoraan myös raviradalle, sillä lopulta kyse on niiden välisestä kilpailusta. Oman alueen hevosihmiset kerryttävät kilometrejä kotiradalleen ja eniten pisteitä kerännyt rata palkitaan pokaalilla. Viime keväänä voiton vei juuri Laivakangas, mutta kisa oli tiukka.

”Pahoin pelkään, ettei pokaali pysy Torniossa. Oulu oli tosi kova viime vuonna. Myös Kemijärvi yllätti meidät viime vuonna täysin. Siellä oli pieni porukka, mutta hirveä määrä kilometrejä”, Vesa kehuu. ”Meillä on kovasti puolustettavaa, jos meinaamme pokaalin pitää. Mielellään toki laitamme sen kiertoonkin.”

Kilometrien kokonaismäärälle ei ole asetettu tavoitetta, mutta Vesa linjaa, että ainakin kevään lukemat on lyötävä. Jos hiihtäminen ei onnistu tai maistu, voi haasteeseen osallistua myös jalkaisin.

Tällä kertaa kerätään myös bonuspisteitä. Niitä saa esimerkiksi, jos ylittää itselleen asetetun tavoitteen. Bonuskisassa menestyneille on luvassa tuotepalkintoja.

”Tavoite voi olla juuri sellainen kuin itse sopivaksi tuntee. Joku voi asettaa esimerkiksi tavoitteen osallistua johonkin kilpatapahtumaan. Tai joku voi asettaa tavoitteeksi hiihtää enemmän kuin viime vuonna. Idea on, että jokainen asettaisi omalle tasolleen sopivan tavoitteen ja haastaisi vielä kaverin mukaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi