Hevosklinikka Orivet lopettaa toimintansa kesäkuun alussa
Kuvituskuva. Anu Leppanen

Hevosklinikka Orivet lopettaa toimintansa kesäkuun alussa

Orimattilan Hevoskylässä toimiva hevosklinikka Orivet palvelee asiakkaitaan toukokuun loppuun, mutta sitten toiminta päättyy.

Ratkaisuun johtivat toimitusjohtajan mukaan alan huonot tulevaisuudennäkymät ja rekrytointiongelmat.

”Uskon, että toimintamme tulisi olemaan aika kovilla, joten tehtiin tällainen ratkaisu. Alan tulevaisuudennäkymät ovat aika huolestuttavat. Rekrytointiongelmat olivat ensimmäinen syy. Ei saada osaavaa henkilökuntaa ja tämän tyyppisessä toiminnassa – kun puhutaan kuitenkin pienestä klinikasta – kiinteiden kustannusten osuus nousee niin isoksi, että sitä ei pystytä viemään asiakashintoihin”, toimitusjohtaja Heli-Maija Vehkalahti kertoo ratkaisun taustoista.

Hevosklinikka on ollut vuokralaisena saneeratuissa tiloissa tallissa, jonka täysihoitopalvelut jatkuvat edelleen. Hevosklinikkaa on pyöritetty palkkatyövoimalla, mutta sitä Vehkalahti ei näe kannattavana ratkaisuna tulevaisuudessa.

”Mielestäni klinikan ylläpitäminen vaatii sen, että siinä olevan eläinlääkäri on itse omistavana portaana myös. Nämä ei oikein ole pääomasijoittajapohjaisia toiminnaltaan, kun yrityksen kuitenkin pitää olla kannattava ja kantaa itsensä”, Vehkalahti toteaa. ”Siinä olisi hyvät tilat pyörittää toimintaa, uudet laitteistot ja valmis asiakaskunta, mutta emme näe, että meidän kannattaa sijoittajapuolella siinä enää olla mukana.”

Klinikkatilan tulevaisuus on vielä auki.

”Keskusteluja ei ole vielä mihinkään suuntaan käyty, mutta toki niitä on mahdollisuus käydä. Mitään päätöksiä laitteiden myymisestä ei ole tehty. Siinä olisi kahdelle tai kolmelle eläinlääkärille tilat toimia.”

Klinikalla toimivat viime aikoina eläinlääkäreinä Riikka Rusanen ja Maria Pyykönen.

Kouluratsastajana tunnettu Pyykönen on työskennellyt Orivetissä kahtena päivänä viikossa.

"Vielä en ole ehtinyt järjestää kaikkea, mutta jatkan samanlaista ontumapainotteista praktiikkaa Etelä-Suomessa, jollain säteellä samalla alueella kuin tähän asti, joten uskon ja toivon, että osa asiakkaista seuraa perässä", hän kertoo.

Pyykönen tekee omaakin praktiikkaa, mutta tarkoitus on löytää uusi yhteistyökumppani, jolla on käytössä tarvittava tutkimuslaitteisto ja myös maneesi.

"Se on ratkaisevassa asemassa, kun tutkitaan epämääräisesti liikkuvia hevosia, jotka halutaan nähdä myös ratsain", Pyykönen sanoo.

Lisätty Maria Pyykösen kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi