Hevoslotta rakastaa hevosia

Hevoslotta rakastaa hevosia

Hevosurheilun kaksoisnumero juhlistaa itsenäisyyspäivää hevoslotan tarinalla.

Eläinlääkintälottia koulutettiin sotiemme aikana 250. Eva Nordström-Kunnas oli yksi nuorista naisista, joiden rakkaus hevosiin johti mieleen syvästi painuneelle matkalle. 93-vuotias Nordström Kunnas muistaa ajan ja tapahtumat paremmin kuin osin haluaisikaan. Rintama oli lähellä.

”Yhtenä aamuna tultiin koputtamaan ovelle ja sanottiin, että ryssä on ihan lähellä. Piti lähteä jalkapatikkaan. Minulla oli tuohesta tehdyt virsut”, Nordström-Kunnas kertoo.

Tuohon aikaan naiset eivät voineet opiskella Suomessa eläinlääkäriksi. Hevossairaala 2:n eläinlääkärin rohkaisusta Nordström-Kunnas kävi opinnot Tukholmassa ja niin Kaj Kunnaksen äidistä tuli yksi Suomen ensimmäisistä naispuolisista eläinlääkäreistä.

Keskiviikon lehti esittelee Menestys numeroina -sarjassa Shadow Woodlandin, joka on vuollut kruunuja Tukholmasta ja muualta Ruotsista.

Uusi lisenssijärjestelmä täyttää kohta vuoden. On välitilinpäätöksen aika.

”Itselläni on alusta asti ollut se näkemys, että uusi järjestelmä tulee viemään raviurheilua eteenpäin, ja kuluneen vuoden aikana se näkemys on vain vahvistunut”, Hippoksen lisenssivaliokunnan puheenjohtaja Petro Ropo katsoo.

Raviratavertailun viidennessä osassa vuoroon astuvat Metsämäki, Teivo ja lauantaina Toto76-finaaleja isännöivä Killerin ravirata.

Vielä on virtaa -sarjassa vierailee Pearly Hill, ”Helmi”. Paula Stenbergin elämän hevonen muistetaan nopeana huipputammana ja mm. Villinmiehen Tammakilpailun voitostaan.

Mikkelissä satsataan ensi vuonna merkittävästi ravien palkintoihin. Uusien pelipisteiden myynnin kasvu heijastuu palkintoihin siten, että ensi vuonna Mikkelin arkiprofiiliraveissa ajetaan jopa 5 000 euron ykköspalkinnoista.

Elmo Jankarin sydän sykkii huippu-urheilulle. Hevosurheilun ratsastusliite kertoo, millaiset suunnitelmat Jankarilla on kohti olympialaisia.

Ratsupoliisissa eläkepäiviinsä asti vanhempana konstaapelina toimineen Heikki Hälikän muisteloissa palataan ajassa taaksepäin, kun ratsupoliisit vielä kilpailivat hevosillaan.

Tällä hetkellä Helsingin ratsupoliisilla on kahdeksan hevosta. Hälikkä arvioi, että viisitoista olisi sopiva määrä, mutta resurssit määrittelevät tilannetta. Itsenäisyyspäivänä poliisihevosia odottaa pitkä päivä.

Kaksoisnumerosta löytyy ravien lähtölistat ja vihjeet keskiviikosta maanantaihin. Tiistain Forssan Toto5-ravien vinkit löytyvät puolestaan perjantaina ilmestyvästä RaviPLUSsasta.

Ensi viikolla Hevosurheilu ilmestyy normaalisti keskiviikkona ja perjantaina.

Tilaa Hevosurheilu tästä.

Näköislehti luettavissa veloituksetta vielä tämän viikon ajan täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi