Hevosopiston kehitystyössä riittää haastetta, mutta haasteeseen pääsee tarttumaan inspiroivassa miljöössä.
Hevosopiston kehitystyössä riittää haastetta, mutta haasteeseen pääsee tarttumaan inspiroivassa miljöössä.

Hevosopisto käynnisti toimitusjohtajahaun

Hevosopisto Oy hakee uutta toimitusjohtajaa kehittämään paljon otsikoissa ollutta oppilaitosta.

Perjantaina julkaistussa työpaikkailmoituksessa määritellään Hevosopiston uuden toimitusjohtajan vaatimuksiksi vahva liiketoimintaosaaminen ja rohkeus uudistuksiin.

”Vaikka toimitusjohtajan tehtävä on itsenäinen, se pohjaa yhdessä tekemiseen ja aktiiviseen verkostoitumiseen sekä sidosryhmäyhteistyöhön. Yhdessä Hevosopiston noin 80 ammattilaisen kanssa toimitusjohtaja vastaa arvojen mukaisesta toiminnan johtamisesta asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Hevosalan hyvä tuntemus sekä aikaisempi kokemus ja vahvat näytöt liiketoimintavastuullisista esimiestehtävistä ja organisaation johtamisesta luo tarvittavan vankan pohjan johtaa toimintaa menestyksellisesti”, ilmoituksessa mainitaan.

Ypäjällä sijaitseva Hevosopisto Oy vaihtoi viime toukokuussa toimitusjohtajan ja rehtorin. Alun perin rehtorina aloittanut Pauliina Mansikkamäki oli hoitanut molempia toimia joulukuusta 2016 lähtien.

Vt. toimitusjohtajan tehtäviä on toukokuusta lähtien hoitanut Suomen Hippoksen hallituksen varapuheenjohtaja, KTM Juha Lyyski ja rehtorina KTM, ammatillinen opettaja Kaisa Kähö. Molemmat ovat myös selvittäneet Hevosopiston nykytilaa.

Hevosopisto on vuoden aikana ollut otsikoissa muun muassa työilmapiiriongelmiin liittyen, ja myös aluehallintovirasto on tutkinut opiston työoloja. Avi totesi tarkastuskertomuksessaan, että Hevosopistolla on ilmennyt epäkohtia työn määrässä suhteessa työaikaan, epäselvyyksiä tehtävänkuvissa ja vastuissa sekä epäselviä ohjeita työn sisältöön ja työyhteisön sosiaaliseen toimivuuteen liittyen. Lisäksi avin tarkastuksessa ilmeni haasteita työntekijöiden ja esimiesten välisessä vuorovaikutuksessa sekä kokemus liian vähäisestä tuesta esimiehiltä.

Avin tarkastaja totesi mainitut puutteet lainsäädännön vastaisiksi.

”Haasteita riittää, eikä työ ole peukalonpyöritystä, mutta työntekijät ovat timanttisia”, vt. toimitusjohtajana työskennellyt Juha Lyyski kertoo mainiten samalla, ettei ole itse varma, hakeeko avointa paikkaa.

Hakemukset on määrä jättää 15.9. mennessä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi