Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja Thomas Stenius pitää järkähtämättömästi kiinni siitä, ettei ylimääräistä yhtiökokousta pyydetä koolle. Kuva: Leena Alerini
Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja Thomas Stenius pitää järkähtämättömästi kiinni siitä, ettei ylimääräistä yhtiökokousta pyydetä koolle. Kuva: Leena Alerini

Hevosopisto sopi yhtiökokouksesta – vaan ei ylimääräisestä: ”Siinä ei ole mitään järkeä”

Hevosopiston hallitus kokoontui tänään sähköpostitse päättämään varsinaisen yhtiökokouksen päivämäärästä. Se on määrä järjestää 1. maaliskuuta. Kokouksen asialistalla ovat yhtiöjärjestyksen mukaiset asiat.

”Emme aio kutsua mitään ylimääräistä kokousta koolle, siinä ei ole mitään järkeä. Koko ajan on sanottu, että tulee varsinainen yhtiökokous, jossa käsitellään ne asiat, jotka normaalisti kuuluvat sille, muun muassa kaikki hallituksen jäsenten valinnat ja puheenjohtajavalinnat. Olen toistuvasti sanonut, ettei ylimääräisen kokouksen koolle kutsuminen ole muuta kuin kiusantekoa”, opiston hallituksen puheenjohtaja Thomas Stenius toteaa.

Hevosopiston omistajista Hippos, Suomen Ratsastajainliitto, Ypäjä ja Jokioinen ovat vaatineet ylimääräistä kokousta, jonka tarkoituksena on erottaa nykyinen Hevosopiston hallitus ja valita uusi. Taustalla ovat henkilöstöongelmat ja toive opiston toiminnan laajasta auditoinnista, jossa suora omistajaedustus on mukana.

Osa Hevosopiston työntekijöistä jätti torstaina aluehallintovirastoon kantelun, jonka sisällössä on kyse työnantajan työturvallisuuslain vastaisesta menettelystä ja epäasiallisesta kohtelusta Hevosopisto Oy:n työntekijöitä kohtaan.

Steniuksen mukaan osaomistajien vaatimaa kokousta ei ole pakko kutsua koolle, vaikka laki sitä edellyttää.

”Ei ole pakko, koska varsinainen kokous on kutsuttu koolle samojen määräaikojen sisällä kuin mitä ylimääräinen kokous olisi pitänyt kutsua.”

Stenius jatkaa, ettei ylimääräisen kokouksen järjestäminen ole yhtiön edun mukaista.

”Varsinkaan tilanteessa, jossa kriisiyhtiö taistelee koronapandemian värittämän arjen keskellä. Liikevaihtomme väheni vuonna 2020 liki miljoonaa euroa koronapandemian vuoksi, eikä kuluva vuosi näytä sen paremmalle. Samalla huolehdimme opiskelijoidemme ja henkilöstömme tautiturvallisuudesta ja Hevosopistolla hoidettavien ja valmennuksessa olevien hevosten hyvinvoinnista.”

Hevosopisto Oy:n varsinainen yhtiökokous järjestetään koronapandemian aiheuttamien ja viranomaisten asettamien kokoontumisrajoitusten puitteissa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi