Hevosopistolla Ypäjällä tapahtui 24. toukokuuta hevosen hengen vaatinut vahinko.
Hevosopistolla Ypäjällä tapahtui 24. toukokuuta hevosen hengen vaatinut vahinko.Kuva: Leena Alerini

Hevosopisto vastaa: ”Vastuuvakuutus ei kata opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaa”

Hevosurheilu uutisoi 2. kesäkuuta 4-vuotiaan Music Matchin kuolemaan Hevosopistolla johtaneesta onnettomuudesta, jossa vastuukysymykset olivat epäselvät.

Music Matchin alaikäisen omistajan isä, oppisopimuksella Hevosopistolla työskennellyt vastuuvalmentaja Tenho Lindeman kertoi hevosen päässeen kohtalokkain seurauksin irti opiskelijalta, jonka hän oli sopinut hevosen liikuttajaksi vapaapäivänään. Hän katsoi, että Hevosopiston vastuuvakuutuksen olisi tullut korvata onnettomuuden seurauksia, mutta korvauspapereja ei ollut lähetetty vakuutusyhtiöön.

”Me selvitämme asiaa ja kuulemme osapuolia ja päätämme toimenpiteistä vasta sen jälkeen”, Hevosopiston vt. toimitusjohtaja Juha Lyyski kommentoi tuolloin Hevosurheilulle.

Toimenpiteisiin ei ryhdytty, ja MT Ravinetti uutisoi 22. kesäkuuta, että Hevosopiston toiminnasta on tehty rikosilmoitus.

Kiistatonta tapauksessa on, että Music Match oli Hevosopistolla täyshoito- eikä valmennussopimuksella, ja että vain valmennussopimukseen sisältyy vastuuvakuutus. Lindeman kuitenkin katsoo, että koska hänellä oli vapaapäivä ja hän oli sopinut opiskelijan hevoselleen liikuttajaksi täyshoitosopimuksessa määritellyllä tavalla, vastuuvakuutuksen tulisi korvata vahinko.

Hevosopistolla asia nähdään toisin.

”Onnettomuus sattui, kun vastuuvalmentaja oli valjastanut hevosen ja antanut sen Hevosopistolla opiskelevan henkilön ajettavaksi. Hevosen liikuttaminen ei kuulunut opiskelijan opintoihin vaan hän oli vapaa-ajalla. Hevosopiston vastuuvakuutus ei kata täysihoidossa olevien hevosten liikuttamista eikä opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaa”, Hevosopiston sivuilla 23.6. julkaistussa tiedotteessa perustellaan.

Lue lisää uutisia - tilaa Hevosurheilu printti- tai digiversiona tästä linkistä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi