Hevosopiston opiskelijavaihto on koronan vuoksi toistaiseksi keskeytyksissä, mutta ensi kesää ja syksyä ajatellen tehdään jo suunnitelmia.
Hevosopiston opiskelijavaihto on koronan vuoksi toistaiseksi keskeytyksissä, mutta ensi kesää ja syksyä ajatellen tehdään jo suunnitelmia.

Hevosopisto yhteistyöhön ruotsalaisen huippuvalmentajan kanssa

Suomalaisopiskelijoille tarjoutuu jatkossa mahdollisuus harjoitteluun Mattias Djusen tallissa.

Mattias Djuse, 31, lähestyi vastikään Ypäjän Hevosopistoa ja ehdotti harjoitteluyhteistyötä. Tarjous otettiin mielihyvällä vastaan.

"Hän edustaa sellaista nuorta nousevaa valmentajasukupolvea, jonka kanssa koemme yhteistyön oikein luontevaksi”, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki painottaa.

Yksityiskohdat ovat vielä sopimatta, mutta periaatepäätös asiasta syntyi osapuolten kesken nopeasti. Hevosopiston opiskelijat ovat jatkossa tervetulleita harjoitteluun Djusen Hårby Gårdiin.

”Opiskelijoillamme on mahdollisuus tehdä joko lyhyitä tutustumisjaksoja ulkomailla, viikosta muutamaan kuukauteen, tai suorittaa tutkinto kokonaisuudessaan koulutus- tai oppisopimuksella ulkomailla”, Pauiiina Mansikkamäki kertoo.

”Opiskelumme on hyvin opiskelijalähtöistä. Hevosopistolta on oltu vaihdossa ja harjoittelussa mm. Timo Nurmoksella, Petri Salmelalla sekä Menhammarissa, jonka kanssa kaavailimme ennen koronaa myös laajempaa yhteistyötä. Koronan helpotettua asia on edelleen ajankohtainen.  Aripekka ja Etta Pakkasen Pakkanen Racing Stable on tärkeä osa oppimisyhteisöämme ja kilpatallitoimintaamme Ypäjällä, kansainvälistymismahdollisuuksista olemme keskustelleet myös heidän kanssaan.”

Toistaiseksi Hevosopiston opiskelijavaihto on koronan vuoksi keskeytyksissä, mutta pandemian helpotettua toiminnot palautuvat myös niiltä osin ennalleen.

”Tammikuussa valmistelemme Mattias Djusen kanssa yhteistyötä edelleen pidemmälle ensi kesää ja syksyä silmällä pitäen”, Mansikkamäki aikatauluttaa.

”Kansainvälinen toiminta on aina ollut ja tulee aina olemaan merkittävä osa Hevosopiston opetusta. Djuse-yhteistyön kaltaiset pitkäjänteisemmät yhteistyöt ovat erittäin tervetulleita. Ratsastusurheilussa vastaavaa toimintaa on mm. Kyra Kyrklundin kanssa, ja opiskelijavaihdossa meillä on lisäksi ollut ratsastussuuntautuneita opiskelijoita mm. Marbachin valtionsiittolassa Saksassa. Opiskelijat etsivät myös itse oma-aloitteisesti kv-vaihtomahdollisuuksia.”

Mattias Djusen kommentteja ja odotuksia tulevasta yhteistyöstä perjantain Hevosurheilussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi