Ypäjän Hevosopistolla on ilmennyt pitkään jatkuneita työhyvinvointiongelmia. Nyt omistajaohjausta tehostetaan.
Ypäjän Hevosopistolla on ilmennyt pitkään jatkuneita työhyvinvointiongelmia. Nyt omistajaohjausta tehostetaan.

Hevosopiston omistajat kokoontuivat – haussa puolueeton selvitys ja laaja tarkastus

Ratsastajainliiton hallitus keskusteli alkuviikosta kokouksessaan Hevosopiston tilanteesta. Tänään osa omistajista on muodostanut yhteistä näkemystä opiston tulehtuneesta työilmapiiristä.

SRL:n hallituksen kanta on se, että nyt tarvitaan aidosti ulkopuolinen, neutraali ja laaja selvitys Hevosopiston tilanteesta.

Hevosopiston suunnittelema ja johdon tilaama Taloustutkimuksen selvitys ei ole riittävä, vaan liitto halua kokonaisvaltaisen kuvan Hevosopiston tilanteesta niin, että selvityksen tekijöillä ei ole sidoksia opistoon.

”Haluamme tiedon henkilöstön hyvinvoinnista, mutta haluamme myös koko toiminnasta laajemman auditoinnin, jota suora omistajaedustus on ohjaamassa”, kertoo Ratsastajainliiton hallituksen jäsen (vpj) ja tuleva puheenjohtaja Marjukka Manninen.

SRL on valtuuttanut Mannisen hoitamaan Hevosopiston tilannetta liiton puolesta.

Jatkokeskustelua käydään muiden omistajien eli Suomen Hippoksen, Valtion ja alueen kuntien kanssa.

Osa omistajista keskusteli tilanteesta tänään perjantaina. Kaikkien omistajien edustajat eivät olleet mukana, mutta heihin ollaan pian yhteydessä, Manninen kertoo.

Ypäjän kunta oli mukana, ja sen kanta on sama kuin SRL:n.

”Perusajatus on, että aiemmat selvitystoimenpiteet eivät riitä ja että selvitys on tehtävä eettisesti kestävällä tavalla. Pääviestinä: emme ole tähän tyytyväisiä, ja lisää toimia kaivataan”, Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula toteaa.

Myös Suomen Hippos penää puolueetonta työilmapiiriin ja henkilöstöön liittyvää selvitystä ja mahdollisesti muita jatkotoimia.

”Hevosopisto on hevosalalle tärkeä toimija ja omistajana koemme erittäin tärkeäksi, että asiat saadaan selvitettyä. On kaikkien toimijoiden etu, että tilannetta päästään edistämään riippumattoman selvityksen pohjalta”, Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen kommentoi.

Hippoksen hallitus on aiemmin ottanut kannan ylimääräisen yhtiökokouksen kutsumisesta koolle.

”Ensi viikon aikana asioita tarkentuu lisää”, Kauhanen kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi