Kari Elkelän (keskellä) luoman Hevospitäjä Sahalahti -näyttelyn avajaisissa kävi toistasataa vierailijaa.
Kari Elkelän (keskellä) luoman Hevospitäjä Sahalahti -näyttelyn avajaisissa kävi toistasataa vierailijaa.

Hevospitäjä Sahalahti esittäytyy heinäkuussa

Kangasalan Raktori-Talleriassa avautui hevosaiheinen näyttely.

Sunnuntaina 30.6. avattiin Kangasalan Sahalahdessa pitäjän hevoshistoriasta ja maatalouden koneellistumisesta kertova näyttely. Samalla pidettiin filosofian tohtori Kari Elkelän kirjan ”Hevospitäjä Sahalahti” julkistamistilaisuus.

Elkelä on myös näyttelyn kokoaja ja esillepanija. Hän on vuonna 2022 perustanut kotitilalleen Pakkalan kylään Raktori-Tallerian nimellä kulkevan kesänäyttelytilan. Nimi juontuu siitä, että näyttelytila on tehty vanhaan traktoritalliin.

”Minulla ei ole kosketusta hevosiin, mutta olin jo aiemmin tehnyt Sahalahden historiaa luotaavia teoksia ja Janne Bährend esitteli minulle tämän idean”, Elkelä kertoi.

”Vaikka olen lähtöisin Sahalahdelta, oli minulle kirjaa tehdessä ja näyttelyä kootessa yllätys, kuinka hieno hevoshistoria täällä on ravihevostenkin osalta.”

Näyttelyyn on kerätty paikkakunnan hevoshistoriasta kertovia valokuvia, näyttelyiden palkintotodistuksia, kirjallisuutta ja muuta asiaan kuuluvaa. Asiaa on laajennettu myös hieman Sahalahden ulkopuolelle koskemaan yleistä hevoshistoriaa. Näyttelyn pitopaikka on maantieteellisestikin oivallinen. Sahalahden hevoshistoria on ravikilpailujen osalta lähtenyt käyntiin läheisen Pakkalanjärven jäältä vuonna 1907.

Näyttely on avoinna torstaista sunnuntaihin kello 12.00 – 18.00 avajaispäivästä 30.6. aina 28.7. asti. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttelytila on esteetön.

Hevospitäjä Sahalahti -näyttely

  • Esittelee Kangasalan Sahalahden hevoshistoriaa ja maatalouden koneellistumista

  • Näyttelyn on koonnut filosofian tohtori Kari Elkelä

  • Näyttely on esillä Raktori-Talleria -kesänäyttelytilassa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi