Koko Hevosurheilun digiarkisto vuodesta 1924 alkaen tulee tänä vuonna tilaajien saataville. Kuva: RL
Koko Hevosurheilun digiarkisto vuodesta 1924 alkaen tulee tänä vuonna tilaajien saataville. Kuva: RL

Hevosurheilu-lehdeltä jättisatsaukset tv-lähetyksiin ja digikehitykseen

Hevosurheilu-lehti ja 7 oikein -lehti ovat yhteistyössä Maaseudun Tulevaisuuden kanssa tarjoamassa ravilähetysten jatkumisen kanavapaikalla 26. Hevosurheilu-lehti investoi myös uuteen verkkolehteen ja koko lehtiarkistonsa digitointiin.

Television antenniverkossa näkyvä kanava 26 näyttää lauantain Toto75-ravien studiolähetyksen elokuun loppuun asti. Kanavalla näkyvä studiolähetys alkaa pääsääntöisesti kello 14.

”Suomen Hevosurheilulehti Oy on isolla osuudella mukana tarjoamassa raveja vapaasti katsottavaksi. Haluamme osaltamme tuoda raviurheilua esiin laajasti ja saada lajiin mukaan uusia hevosharrastajia”, Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kinnula kertoo.

Kanavalla näytetään mahdollisesti myös erikseen suurkilpailuja, jotka eivät kuulu 75-kierroksen osaksi.

Tavoittavuusarvio kanavan katsojista on 60 000-70 000 per lähetys.

”Tosi paljon tulee kiitosta kentältä ihmisiltä lähetyksistä. Ihan jonkinlainen työ hevostalouden ja ravien eteen tuo lähetysten näyttäminen on. Luulen, että 26 on katsotuin ravien lähetyskanava tällä hetkellä”, Jussi Korkia-aho Maaseudun Tulevaisuudesta sanoo.

Hevosurheilu-lehti on ollut vahvasti mukana kanavan sponsoroinnissa sen alusta saakka.

”Olemme myös olleet kahtena vuonna peräkkäin tuottamassa hevosaiheisia ohjelmia Ylen TV2:lle”, Kinnula muistuttaa.

Televisiolähetysten lisäksi Hevosurheilu ottaa tämän vuoden aikana isoja digitaalisen median kehitysaskelia, kun verkkosivusto sisältöineen uusiutuu.

”Sinne tulee lisää kiinnostavia elementtejä, kuten Hevosurheilu-lehtien ja sen edeltäjien arkisto vuodesta 1924 alkaen. Mediamme tekemät investoinnit raviurheilun ja koko hevosalan laajaan näkyvyyteen tulevat kuluvana vuonna olemaan erittäin merkittävät”, Keijo Kinnula summaa.

Verkkolehti-uudistuksen on määrä valmistua ennen tulevaa kesää.

Hevosurheilu-lehden historiallinen aineisto digitoidaan Kansalliskirjastossa vuoden 2021 aikana.

”Sen hyvät hakutoiminnot tulevat palvelemaan paitsi tilaajia myös toimitustyötä. Jo näin alkuvaiheessa on tullut palautetta, että arkiston digitointi on kulttuuriteko”, Hevosurheilu-lehden päätoimittaja Stiina Ikonen kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi