Hevosurheilu listasi kilteimmät kuskit – ”Olen sitten Suomen Erik Adielsson”
Kai Jussila - 1187 starttia Suomen Hippoksen tietokannassa ilman yhtään ajotaparangaistusta, Kuva: Lars Jakobsson / TR BILD

Hevosurheilu listasi kilteimmät kuskit – ”Olen sitten Suomen Erik Adielsson”

Tämän viikon Hevosurheilusta löytyy lista viime vuonna eniten startteja ilman ajotaparangaistuksia ajaneista kuskeista.

Kärkinimi ei yllätä ketään. Santtu Raitala tekee rattailla paitsi tuloksellista, myös eleetöntä työtä eikä sortunut sääntöjen vastaiseen ajamiseen yhdessäkään ajamastaan 1940 startista.

”Kilpailusuoritus on pyrittävä suunnittelemaan niin, että hevonen jaksaa ja yrittää maaliin”, Raitala avaa filosofiaansa.

Lisää aiheesta ja tutustu koko TOP50:een tämän viikon Hevosurheilussa.

Kaikki Hippoksen tietojärjestelmästä löytyvät starttinsa (Suomen rekisterissä tai suomalaisen valmentajan lisenssin alla kilpailevien hevosten startit Suomessa) ilman ajotaparangaistusta ajaneiden, edelleen aktiivisten (viime vuonna vähintään yksi startti em. kriteerit täyttävillä hevosilla) kuskin listan ykkönen yllättää – jopa kuskin itsensä!

”Tuntuu kyllä aika ihmeelliseltä. Olen sitten Suomen Erik Adielsson”, vuonna 1998 Ruotsiin muuttaneen Kai Jussilan ensireaktio kuuluu.

Viime vuodenvaihteeseen mennessä Erik Adielssonin oli ajanut ilman ajotaparangaistusta viimeisimmät 3271 starttia.

”80-90-luvuilla Suomessa ajotapoihin ei kiinnitetty samanlaista huomiota kuin nykyään. Täällä Ruotsissa olen kyllä silloin tällöin rangaistuksia saanut, mutta täällä homma onkin tietysti tarkempaa. Ei uskalla juuri kärryillä liikkua, ja hyvä niin. Ajamisen pitää olla siistiä ja näyttää siltä sivullisillekin”, Kai Jussila näkee.

”Maailmanlaajuisestikin asia pitäisi saada kuntoon. Amerikassa ajotapoja on jo ruvettu siistimään, mutta Ranskassa ja Italiassa olisi vielä paljon tekemistä.”

Joko olet Hevosurheilun tilaaja? Vain 3 eurolla viikossa (kestotilaus) saat yli 50-sivuisen lehden kotiin kannettuna kerran viikossa sekä verkkolehden ja lehtiarkiston palvelut käyttöösi.

TIlaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Eniten startteja ilman yhtään ajotaparangaistusta

Kai Jussila (3) 1187

Heli Kantonen-Heikkilä (10) 689

Mikko Jutila (8) 560

Kari Ylismäki (1) 472

Veikko Jurvanen (17) 437

Olli Ukkola (1) 409

Juha Luusuaniemi (36) 372

Timo Toiva (6) 354

Jukka Kemiläinen (1) 344

Kimmo Kemppi (16) 313

Nimen perässä suluissa viime vuoden starttien määrä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi