Lahjoitusta luovuttamassa Suomen Hippoksen puheenjohtaja Antti Lehtisalo ja vastaanottamassa Suomenhevosliiton Tuula Pihkala sekä Sukupostin Terhi Järvinen. Oikealla Suomen Hevosurheilulehti Oy:n puheenjohtaja Pekka Kairtamo.
Lahjoitusta luovuttamassa Suomen Hippoksen puheenjohtaja Antti Lehtisalo ja vastaanottamassa Suomenhevosliiton Tuula Pihkala sekä Sukupostin Terhi Järvinen. Oikealla Suomen Hevosurheilulehti Oy:n puheenjohtaja Pekka Kairtamo.Kuva: Jarno Unkuri

Hevosurheilu risteilee suomenhevosen hyväksi

Suomen Hevosurheilulehti Oy lahjoitti 3500 euroa Suomenhevosliitolle.

Toimitusjohtaja Keijo Kinnula pohtii, että lehtiyhtiön lahjoituksen kohde oli tarkkaan valikoitu.

"Vaikka juhlaristeily tehtiin lämminverijuhlaan, puheenjohtaja Pekka Kairtamo on sitä monesti puhunut, että halutaan olla nimenomaan suomenhevosen asialla", Kinnula sanoo.

Kunniaa lahjoituksen ideasta hän antaa myyntipäällikkö Mika Tikkaselle, joka vastasi myös Hevosurheilun satavuotisjuhlaristeilyn toteutuksesta. Risteilymatkailijoiden määrä 350 oli kytköksissä lahjoituksen suuruuteen, sillä ennakkoajatuksen mukaan 10 euroa kustakin matkasta osoitettiin pottiin.

Shekki luovutettiinkin Elitloppet-risteilyn avajaistilaisuudessa Suomenhevosliitto ry:lle.

"Olemme tosi otettuja tästä", liiton puheenjohtaja Tuula Pihkala kiittelee.

Pihkala kertoo heti ensimmäisen kerran lahjoituksesta kuultuaan, että summa lahjoitetaan eteenpäin hyvään kohteeseen. Sellaiseksi valikoitui Sukuposti/Hevostietokanta ry.

"Haluttiin sellainen kohde lahjoitukselle, joka paitsi hyödyntää paljon suomenhevosta, on samalla koko hevosalan hyödyksi", Pihkala ynnää edustamansa liiton hallituksen ajatukset.

"Työ, mitä Sukuposti vapaaehtoisvoimin ainutlaatuisen sivuston ja tietokannan ylläpitäjänä tekee, on arvokasta. Se täydentää viranomaisrekisteriä ja on tosi hyödyllinen alan toimijoille. Tämä oli tärkeä peruste. Mitä suomenhevoseen tulee, Sukuposti tallentaa suomenhevosta koskevaa historiallista tietoa avoimeen tietokantaan, ja se tieto on kaikkien saatavilla. Digitaalisessa muodossa se on kulttuuriteko. Tämä jalostustieto edesauttaa rodun monimuotoisuutta ja on maailman mittakaavassakin uniikkia."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi