Kannen kuva: Anu Leppänen.
Kannen kuva: Anu Leppänen.

Hevosurheilun kaksoisnumerossa unen mysteeri – ”Kaikkein tylsintä on nähdä unta käytävän lakaisusta, koko yön”

Kaikkien elollisten tarvitsema uni on tällä hetkellä globaali puheenaihe. Helsingin yliopistossa selvitetään, kuinka hevosten unta voidaan arvioida unikäyttäytymisen perusteella.

”Varsomisten lähestyessä näen omituisia unia. Tammani synnytti kasan hiirenpoikasia, ja olin huolissani, kun tammalla oli vain kaksi nisää. Päätin huolehtia niistä, koska olin itse tamman astuttanut. Viimeisin uni oli, että ulos tuli ensin vain norsun kärsä, josta varsaa ulos vetäessä mietin, että mitä järkeä on astuttaa kalliilla oriilla, jos kuitenkin tulos on norsunpoikanen.”

Tämä ja muita tyynytarinoita piirtyi kokoon Hevosurheilun helmikuisen verkkokyselyn tuloksena. Kävi ilmi, että yli puolet vastanneista kärsivät univaikeuksista.

Hoito- ja hyvinvointiteemassa kerromme myös hengenvaarassa olevan lihaksen pelastavasta faskiotomiasta.

Sisäilman laadun merkittävyyttä ei voi väheksyä. Teemassa selvitämme, että tallissa sisäilman laatu kannattaa arvioida aamulla, kun päivän askareita ei ole ehditty aloittaa.

Hevosurheilun kaksoisnumero paljastaa myös Euroopan kiinnostavimpiin aikuisiin hevosiin kuuluvan Ecurie D:n tuoreet kuulumiset.

Suomalaistaustainen Marko Kreivi on 5-vuotiaan oriin toinen omistaja. Miten Kreivi ja norjalainen valmentaja Frode Hamre kokivat Ecurie D:n tuoreen hiitin? Entä miltä lähiajan kilpailukalenteri näyttää kisajärjestäjien tavoitteleman huippuhevosen osalta?

Ratsastuksen Personal trainer –sarjassa tutustutaan Sara Lehtilän ajatuksiin. Hänestä piti alun perin tulla montékuski, mutta sitten hän innostui kouluratsastuksen täsmällisyydestä. Lehtilä haluaa olla paras ja sanoo, että asenne iso asia, mihin hän haluaisi ratsastajien kiinnittävän huomiota. Lehtilä myös esittelee kolme yksinkertaista harjoitusta, joilla ajatuksen kanssa tehtynä voi saada paljon ideaa ratsastukseen.

”14–15-vuotiaana sanoin, että musta tulee maailman paras ratsastaja. Sen mukaan olen tehnyt kaikki elämänvalintani”, hän paljastaa.

Entä millainen on ollut hevospelaamisen matka Suomen historiassa ja mitä ravipeleille tapahtui ravikriisissä 1981-1982?

Henkilölähikuvassa tutustumme lähestyvien Kaustisen ravien kilpailusihteeriin ja monitoiminaiseen Helena Balaciin, jonka sydän sykkii hevosille.

Ajankohtaisuutiset pureutuvat puolestaan jalostusohjesäännön murrokseen.

Hevosurheilu ilmestyy pääsiäisen arkipyhien takia tuplanumerona sekä tällä että ensi viikolla. Keskiviikon 31.3. kaksoisnumeron jälkeen seuraava lehti ilmestyy torstaina 8. huhtikuuta. Ilmestymispäivistä johtuen Vermon 7.4. Toto65-ravien lähtölistat ja vihjeet ilmestyvät vain verkossa hevosurheilu.fi.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi