Stiina Ikonen on aikeissa ottaa tatuoinnin lehden sarjakuvahahmosta Reilu-Metristä muistoksi Hevosurheilu-vuosistaan. Kuva: Roosa Lindholm
Stiina Ikonen on aikeissa ottaa tatuoinnin lehden sarjakuvahahmosta Reilu-Metristä muistoksi Hevosurheilu-vuosistaan. Kuva: Roosa Lindholm

Hevosurheilun päätoimittaja vaihtuu – “Verekset voimat kärkeen vaan”

Hevosurheilu-lehden päätoimittaja Stiina Ikonen on irtisanoutunut Suomen Hevosurheilulehti Oy:n palveluksesta omasta pyynnöstään.

Lehden hallitus käsitteli asiaa keskiviikon kokouksessaan ja myönsi päätoimittajalle eron tehtävästään.

”Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pääkirjoitukset tulevat pihtisynnytyksellä ja alkavat olla toisintoja aiemmin kirjoitetuista. Silloin pitää ymmärtää ottaa verekset voimat kärkeen vaan. Lukijoitakin kohtaan on oikein, ettei päätoimittaja jää roikkumaan hommiinsa vain statuksen vuoksi tai leipäpapiksi. Olen laittanut itseäni aika lailla likoon lehden ja sen aiheiden kanssa, joten pikkuisen rahkeissakin jo tuntuu. Jatkan hevoshommista nauttimista harrastuspohjalta”, Stiina Ikonen taustoittaa päätöstään.

”Ehkä joukossa on ripaus viidenkympin villitystäkin. Että ensin vähän puhaltelua ja sitten jotain uutta viestintään liittyvää kehiin”, hän myöntää.

Ikonen on tyytyväinen, että lehdessä on voinut uutisten, neuvonnallisten artikkelien, hevos- ja henkilölähikuvien ja kilpailuseurannan ohella kirjoittaa toisinaan hankalistakin aiheista.

”Itse koen, että Hevosurheilun tehtävä on myös haastaa alaa kehittymään. Lehden ansiota oli esimerkiksi Hippoksen valtuuskunnan kokousten avautuminen medioille sekä Hevosopiston ongelmien esiin nostaminen. Laadimme myös alan seksuaaliseen häirintään liittyvän kyselyn ja olemme avanneet lukijoille raviurheilun päätöksenteon valtarakenteita. Tietysti jäi paljon asioita, joita olisin itse voinut vetää paremminkin”, Ikonen mainitsee.

Hänet valittiin Hevosurheilun päätoimittajaksi vuonna 2016 edeltäjänsä Jussi Lähteen jälkeen. Aiemmin hän työskenteli päijäthämäläisen Mediatalo Esan paikallislehtien päätoimittajana seitsemän vuoden ajan.

Ikonen sanoo olevansa samanaikaisesti huojentunut ja haikea.

”Silloin on optimaalinen tilanne lähteä, kun se vielä vähän kaihertaa.  Olen tykännyt aivan valtavasti Hevosurheilun lukijoista, tekijöistä ja tekemisestä, eikä tämä todellakaan ole mikään korulause. Taustalla etenevät lehden isot digihankkeet, joten myös uudella päätoimittajalla on edessään oikeasti kiehtova työmaa.”

Uuden päätoimittajan rekrytointi käynnistetään lähiaikoina.

”Haluan kiittää Stiinaa erinomaisesti tehdystä työstä ja suuresta intohimosta koko lehteä ja hevosalaa kohtaan. Lähes viiden vuoden mittava ura tässä on ollut tosi hektinen. Ymmärrän hyvin, että kun on vuosia vielä jäljellä, haluaa katsoa maailmaa muillakin silmin”, Hevosurheilun hallituksen puheenjohtaja Pekka Kairtamo kommentoi.

”Stiina on itseään säästämättä ja rohkeasti tehnyt työtä yhtiön lehtien eteen”, toimitusjohtaja Keijo Kinnula kiittää.

Ikosen irtisanomisaika on kolme kuukautta, joten päätoimittajavaihdos ei tapahdu aivan lennossa.

”Hirveän hyvä mieli on olla loppuun asti, ja hallituksen kokouskin sujui tosi lämminhenkisesti. Olen saanut aina puhua hallitukselle suoraan ja kaunistelematta. Ei monissa muissa yrityksissä ihan niin avointa meininkiä ole”, Stiina Ikonen sanoo.

”Mielestäni työpaikasta pitää aina yrittää lähteä sopuisasti, eikä niin, että laittaa ovet paukkumaan. Seuraajalleni annan kaiken tarvittavan tuen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi