Hierro Boko purjehti montén Pohjoismaiden mestariksi.
Hierro Boko purjehti montén Pohjoismaiden mestariksi.Kuva: Anu Leppänen

Hierro Boko palasi montén sankariksi - "Pohjoismaiden mestaruus on hieno kilpailu"

Janita Antti-Roiko kaasutteli Hannu Korven valmentamalla Hierro Bokolla murskavoittoon.

Janita Antti-Roiko antoi Hierro Bokon tehdä työnsä rauhassa. Nainen otti asemat 2. ulkoa, josta vauhtikestävällä hevosella oli aika lähteä kierros jäljellä reissuun. Siinä kohtaa näytti, että Hierro Boko on seuraamisvaikeuksissa, mutta se oli silmänlumetta.

"Tälle on normaalia, että se torkahtelee matkalla", Antti-Roiko nauroi haastattelussa.

Viimeisellä takasuoralla Hierro Boko liikkui jo voittajan elkein, ja maalisuoralla Antti-Roikon ohjastettava suorastaan pakeni muilta.

"Takasuoralla jouduttiin vähän lähtemään, ja sen jälkeen Hierro Bokoa ei enää kannata ottaa kiinni, vaan ruunan kanssa kannattaa antaa mennä sen minkä se haluaa."

Nainen on ennenkin päässyt ylistämään hevosta, joka on nyt Pohjoismaiden mestari.

"Pohjoismaiden mestaruus on hieno kilpailu. Hevosella on aivan mahtava luonne. Oli mahtava voittaa kisa", Antti-Roiko kommentoi."

Hierro Bokon valmentaja Hannu Korpi on varsinainen monté-mies, sillä hän on ajanut lajin parissa itsekin kilpaa, ja osallistuu mielellään valmennettavillaan lähtöihin. Kolmoisvoittoakin haettiin, mutta se ei sentään onnistunut. Hienon panoksen Korven talli kisaan kuitenkin odotetusti antoi, sillä Janis Joplin Boko pinnisti kolmanneksi.

"Täytyy olla tyytyväinen, Whole Lotta Love taisi olla vielä neljäs", Korpi aloitti voittajakehässä. "Hierro Boko oli tänään normaalia terävämpi. Se pääsi myös aikaisempaa kovempaa matkaan. Tavallisesti ruuna on ollut nahkeampi, mutta tehnyt sitten väkevän lopun."

Tapio Perttusen tallin Frankenstein Am tuli rehellisesti maaliin saakka, ja puristi Korven trion väliin kakkoseksi.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 14.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi