Hijack'em pinnisti keulavoittoon.
Hijack'em pinnisti keulavoittoon.Kuva: Roosa Lindholm

Hijack'em piti niukkaan voittoon –Torviset maalipaalulla lähes yhtä aikaa

Hannu Torvinen veti kuin vetikin pidemmän korren veljesten ajokkien välisessä voittoväännössä Porin Toto4-avauskohteessa.

Toto4-1: Hannu Torvisen kuskaama Hijack'em otti keulapaikan kiihdytyksessä ja sai vetää enintään 50 000 euroa radoilta ravanneiden ryhmäajossa terävän alkurynnistyksen jälkeen toisen puolikkaan 23,5-kyydillä.

Jukka Torvisen ajokki BWT Angryman nappasi paikan toiselta ilman vetoapua heti kiihdytysvaiheessa. Kirilenkin kärkihevoset tulivat oikeastaan sen mitä jaloistaan pääsivät (alle 12-vauhdilla), ja takaa kirivien tehtävä oli tukala. BWT Angryman lähestyi Hijack'emiä lopussa sentti sentiltä, mutta jäi maalikameran kuvassa toiseksi.

”Toinen puolikas saatiin tosi hyvin levätä. Kirikierros oli kova. Takahevosilla oli vaikea ohittaa, vaikka olivat lähellä, kun vauhti kovaa maaliin asti. Hieno esitys meidän hevoselta, kun tsemppasi hyvin maaliin asti”, Hannu Torvinen kehui Nina Pettersson-Perklenin valmentamaa voittajaa.

Hijack'em otti toisen peräkkäisen voittonsa tuloksella 15,4a/2100 metriä. Team Kaapparit omistaa voittajan.

Suosikiksi pelattu Kaptah lopetti 2. ulkoa kolmospalkinnolle.

Toto4-2: Kylmäveristen kohteessa koettiin kaksintaisto, joka päätty suosikki Hallan Ruusun ykköstilaan.

Kartos sai alussa keulapaikalla haastetta Nurmon Neidolta, mutta jälkimmäisen laukatessa Kartos koki lyheyn helpomman hetken. Pian Mikko Huttusen ajokki joutui kiihdyttämään taas vauhtiaan, kun Ari Moilasen ohjastama Hallan Ruusu alkoi painostaa.

Kärkipari pisteli rinta rinnan yli kierroksen verran, ja viimeisellä sadalla metrillä Aarne Halla-Ahon suojatti Hallan Ruusu hankki pitävän otteen.

"Olisi aika pitkään mennyt vielä samaa vauhtia", Ari Moilanen paljasti yli kahden vuoden tauon jälkeen ohjastamastaan Hallan Ruususta. "Vahva esitys hevoselta. Laukka on sellainen pikkupeikko sillä, mutta ravia mennessään riittää pitkälle näissä lähdöissä."

Hallan Ruusu teki 27-vauhtisen kirilenkin turvin ennätyksensä 28,5/2120 metriä.

Kärkiparin jälkeen kolmas oli Layla Marjukka Mahlamäen kanssa.

Toto4-3: Ari Moilanen narutteli toisen ykkösen peräkkäin, kun Aripekka Pakkasen treenaama So Long Suckers ylsi parhaaksi piippuhyllyn paikalta.

Suosikki Johnny Begood eteni puolikas juostuna keulapaikalle ohi Edward Sisun, mutta kompastui samassa laukalle. Alun kolmatta rataa pitkin tarponut Here Comes The Sun pääsi siten johtoon, mutta raskas alkumatka vaati sen kohdalla lopussa veronsa.

Kolmannessa ulkona taivaltanut So Long Suckers kiri päätöspuolikkaalla varmaan voittoon 3. rataa pitkin, vaikka lopussa sisältä tuikannut Hola Alejandro tulikin puolittain rinnalle.

"Hyvä juoksupaikka saatiin, vaikka oli rata 12, ja keula piti reipasta vauhtia, joka helpotti", Ari Moilanen näki. "Tämä on jaksava hevonen, joka on monesta paikastan pystynyt voittamaan."

Uransa kisoista yli puolet voittaneen So Long Suckersin tikku irtosi tällä kertaa täyden matkan ajalla 15,8a. Sitä kovempaa 5-vuotias ei ole samaa matkaa aikaisemmin ravannut.

Toto4-4: Aripekka Pakkaselle tuli valmentajana toinen täysosuma putkeen, kun Bombard sai ilmassa roikkuneen onnistumisen.

Kari Venäläisen ensimmäistä kertaa kuskaama Bombard latasi räväkästi liikkeelle ja torjui ohi mielineen Erna's Kingin. 

Koko matkan keulassa matkannut Bombard meni lopussa menojaan ja teki mukavan voittoajan 14,1a/2100 metriä.

"Hevonen lähti niin hyvin liikkeelle ja oli hyvän tuntuinen, joten ajattelin siitä ajaa", Kari Venäläinen perusteli ajotaktiikkaansa.

Bombard oli aamun pelijakaumassa suuryllättäjän roolissa, mutta pitkin päivää sen kannatus kasvoi, ja lopulta ruuna oli kakkossuosikki.

Jari Kinnunen ylsi Quattro Tillyn kanssa kakkospalkinnolle ennen Seppo Markkulaa ja Changemania. Kierroksen pelipankki Bismarck Comery pilasi mahdollisuutensa laukkaan jo alkumatkasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi