Willow Pride juhlittavana Seinäjoki Racessa. Noora Tuula hoitaa ja Santtu Raitala ajoi. Markku Nieminen on huipputamman valmentaja.
Willow Pride juhlittavana Seinäjoki Racessa. Noora Tuula hoitaa ja Santtu Raitala ajoi. Markku Nieminen on huipputamman valmentaja.Anu Leppänen

Hiphurraa! - Seinäjoki Race sai suomalaisen kuningattaren

Willow Pride eli Viivi, pisti nippuun ruotsalaisvieraat vuoden 2022 Seinäjoki Racessa.

Willow Priden ohjastaja Santtu Raitala ajoi lähdön jokaisen metrin sataprosenttisesti. Hän otti tammalla aivan heittämällä kärkipaikan, jonka jälkeen virtuoosi otti välittömästi Esprit Sisun selän eteensä. Loppukaarteessa valjakko näytti olevan todennäköisimmin kiinni kolmossijassa, mutta sitten Viivi lähti lentoon ja ohitti kärkiparin. Kali Smartin loppusuoran laukka ei lopulta edes välttämättä vaikuttanut Willow Priden sijoitukseen.

Santtu Raitala oli itsekin hieman hämmentynyt voittajahaastattelussa, sillä hän ei loppukaarteessa elätellyt lainkaan toiveita ykkössijasta.

"Silloin 400 ennen maalia tuntui, että voimme taistella hyvistä sijoituksista, eli sijoista kolme-neljä. Kärkipari näytti edessä todella hyvältä. Jo nämä sijat olisivat olleet hevoselta hieno saavutus. Kun tamma sitten näki vapaan radan maalisuoran alussa, niin se lähti vielä hienosti kiriin", Raitala ihasteli.

Markku Niemisen valmennettavan on kasvattanut I.M.T.-Talli Oy, joka myös omistaa ihmetamman. Osakeyhtiön taakse kätkeytyy juhlissa tunnekuohun vallassa ollut Jyrki Ojanen, jolle 50 vuoden harrastus sai jo kauden alkajaiseksi uskomattoman merkkipaalun.

"Willow Priden neljäs emä oli hevoseni, ja tätä voittoa varten on tehty kasvatustyötä", Ojanen herkutteli. "Meinasi silmissä sumentua ja oli aika rajoilla, jännitinkö jo liikaa."

Omistaja-kasvattaja antoi aiheesta kiitosta myös hevosen hoitajalle Noora Tuulalle ja tietenkin valmentaja Markku Niemiselle.

"Markku Nieminen on tehnyt sveitsiläisen kellon tarkkaa työtä vuosikausi. Nyt aletaan olemaan ihan ultimaattisella tasolla."

Kakkoseksi jääneen Esprit Sisun ohjastaja-valmentaja Daniel Wäjersten oli samaan aikaan pettynyt ja tyytyväinen.

"Kun sain keulat, ajattelin, että hevosellani on hyvä sauma voittaa. Toisaalta kakkossija oli lopulta tyydyttävä suoritus Esprit Sisulta."

Loppusuoralla todennäköisimmin kakkossijan laukanneen Kali Smartin ohjastaja-valmentaja Adrian Kolgjinin ei alkanut selittelemään epäonnistumista. Hänelle hyppy ei tullut yllätyksenä.

"Kali Smart ei vain ollut tänään ihan sataprosenttinen. Se otti viimeisellä takasuoralla jo muutaman huonomman askeleen. Kun hevonen meni sitten lopussa maitohapoille, niin laukka tuli. Esprit Sisun ohitse Kali Smart olisi tullut, mutta tuntui vähän siltä, että olisiko Kali Smart millään pystynyt vastaamaan Willlow Priden kiriin, kun se tuli niin kovaa", Kolgjini pohti.

Lue lisää Seinäjoen Kavioliiga-raveista keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi