Petri Laine ja Ismo Koskinen tuulettivat Parvelan Retun PM-voittoa Turussa. Kannen kuva: Anu Leppänen
Petri Laine ja Ismo Koskinen tuulettivat Parvelan Retun PM-voittoa Turussa. Kannen kuva: Anu Leppänen

Hippoksen ex-toimitusjohtaja palasi parrasvaloihin kriteriumissa – ”Ei raviurheilu itsessään päätä, mihin raviurheilu menee”

Hevosurheilun haastattelussa ex-toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo muun muassa, mitä ajattelee nyt ravien laittamisesta tauolle koronakeväänä. Palaamme myös PM-ravien tunnelmiin ja muistelemme ravi-Suomea vuodenvaihteessa 1981–1982 ravistellutta ravikriisiä.

Kun Vesa Mäkinen tuli loppuvuodesta 2016 valituksi Hippoksen toimitusjohtajaksi, hän kommentoi tärkeimmän yksittäisen asian olevan raviurheilun yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden saaminen paremmalle tasolle. Suurimmat haasteet olivat hänen nähdäkseen eläinsuojelussa ja raviurheilun imagossa. Hevosurheilun Kuukauden henkilönä (14.12.2016) Mäkinen lausui: ”Hevosen huono kohtelu lajin piirissä on kitkettävä pois. On myös ymmärrettävä, että asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät. Tämä pätee ennen kaikkea ajotapoihin.”

Jälkikäteen on helppoa nähdä, että viidessä vuodessa ei tilanne yhteiskunnallisen arvostuksen suhteen ole juuri muuttunut. Uusiakin haasteita on näköpiirissä.

”Alan haasteet ovat samat edelleen. Kyseenalaisia tapauksia ei saa tulla yhtään. Ei saa tulla tapauksia, joissa osoitetaan täydellistä kunnioituksen puutetta eläimeen ja pidetään eläintä omaisuutena, jota voi kohdella miten vaan”, Mäkinen puuskahtaa.

”Ympäröivä yhteiskunta ja sen suhtautuminen asiaan on ihan kaikki kaikessa. Ei raviurheilu itsessään päätä, mihin raviurheilu menee. Emme koskaan ole erillinen saareke, joka olisi yhteiskunnasta jotenkin irrallinen.”

Puolitoista vuotta sitten Vesa Mäkinen irtisanottiin Hippoksen toimitusjohtajan paikalta. Lokakuun alussa hän pääsi juhlimaan osaomistamansa ja -kasvattamansa Planbeen kriteriumvoittoa. Mikä kimppaomistamisessa on hänen mielestään parasta? Mitä Mäkiselle kuuluu nyt ja miten hän luotaa aikaansa Hippoksessa? Oliko ravien tauolle laittaminen koronakeväänä jälkikäteen ajateltuna oikea ratkaisu? Lue lisää keskiviikon 13.10. Hevosurheilusta.

Parvelan Retun häikäisevä soolo jäi päällimmäisenä mieleen viikonlopun PM-ravien annista, mutta Turussa keskusteltiin myös kylmäveriyhteistyöstä. Lue keskustelusta lisää Hevosurheilun uutisista.

Mukana totuttuun tapaan myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin aina lauantaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi