Hippoksen hallitus langetti rangaistuksia puuttuvista ja väärennetyistä rokotustiedoista

Hippoksen hallitus langetti rangaistuksia puuttuvista ja väärennetyistä rokotustiedoista

Suomen Hippoksen hallitus langetti lauantain 16.10. kokouksessaan sääntövaliokunnan esitysten perusteella rangaistuksia puuttuvista ja väärennetyistä rokotustiedoista ja päätti perustaa valtuuskunnan esityksestä ratavaliokunnan.

Hallitus päätti määrätä Roni Paldanille ravikilpailusääntöjen pykälän 45.6. rikkomuksesta 300 euron sakkorangaistuksen. Perusteena oli hänen valmentamansa Power Blasterin kilpaileminen 24.12.2020 alkaen ilman kilpailuoikeutta puuttuvan influenssarokotuksen vuoksi.

Heidi Vuorelle hallitus päätti määrätä rangaistusmääräysten koodilla 99010 kilpailutuomariston harhauttamisesta 200 euron sakkorangaistuksen. Perusteena oli ponin Theobald rokotusmerkintöjen muuttaminen hevospassin tietoihin.

"Hevosten rokotusohjelma on tärkeä osa ravihevosten hyvinvointiohjelmaa. Hevospassi on virallinen asiakirja, ja rokotusmerkinnät siihen on oikeutettu tekemään vain eläinlääkäri tehtyjen toimenpiteiden mukaisesti", Suomen Hippos tiedottaa.

Hallitus päätti valtuuskunnan esitykseen perustuen perustaa raviratavaliokunnan, joka aloittaa työnsä vuoden 2022 alusta. Valiokunnan jäseniksi valitaan yksi edustaja kultakin ravialueelta, yksi edustaja pääradalta sekä yksi kesäratojen edustaja. Valiokunnan puheenjohtajana toimii Suomen Hippoksen hallituksen nimeämä Suomen Hippoksen hallituksen jäsen. Valiokunnan sihteerinä toimii raviurheilupalvelut -yksikön vetäjä ja avustavissa tehtävissä yksi asiantuntija kyseisestä yksiköstä.

Ajankohtaisissa asioissa hallitus kävi laajan keskustelun hevosten hyvinvoinnista ja eettisestä kohtelusta ravikilpailutoiminnassa.

"Raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategian mukaisesti hevosten hyvinvointi on keskiössä kaikessa toiminnassa", Hippoksesta painotetaan.

Hevosten hyvinvointi ja siihen liittyvät sääntömuutokset ovat vahvasti esillä myös kansainvälisesti. Uuden eläinten terveyssäännöstön käyttöönottaminen etenee myös eri maiden osalta. UET-maiden yhteinen tietokanta etenee Suomen, Ruotsin, Ranska ja Norjan välillä. Tavoitteena on saada tietojen vaihto toimimaan vuoden loppuun mennessä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi