Hippoksen hallitus: Ulkomailla langetetut päätökset voimassa myös Suomessa

Hippoksen hallitus: Ulkomailla langetetut päätökset voimassa myös Suomessa

Suomen Hippoksen hallituksen vuoden kuudes kokous järjestettiin Jyväskylässä ja Teams-palvelussa tiistaina 18. toukokuuta.

Hallitus vahvisti kaksi muutosta ravikilpailusääntöihin. Ravikilpailusääntöihin päätettiin tehdä lisäys, jossa ulkomaisten keskusjärjestöjen langettamat henkilöitä tai hevosia koskevat päätökset ovat voimassa myös Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen alaisissa tapahtumissa, ellei Hippoksen hallitus toisin päätä.

”Se tarkoittaa käytännössä sitä, että sääntöjä sovelletaan samalla tavalla, jos esimerkiksi puhutaan jostain rikkeestä”, Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson toteaa.

Lisäksi varusteissa mainostamista koskeva pykälä päätettiin muuttaa takaisin muotoon ”Mainostaminen varusteissa on kielletty lukuun ottamatta aisanmyötäisiä mainoksia kilpakärryn aisoissa.”

”Lähinnä tämä koskee sitä, mitä aisaan voidaan kiinnittää ja mitkä asiat ovat turvallisuusseikkoja vastaan. Mitään hälyttävää ei ole tapahtunut, mutta asia on haluttu nostaa esille.”

Edelleen ravikilpailuissa saa näkyä sponsorien mainoksia ajoasuissa.

Molemmat sääntömuutokset astuvat voimaan kesäkuun alusta alkaen.

Hallitus kävi myös keskustelun suomenhevosten kilpailumahdollisuuksista Pohjoismaissa. Raviurheilun ja hevoskasvatuksen tulevaisuustyössä esiin nousi tarve lisätä pohjoismaista kilpailuyhteistyötä. Hallitus ohjeisti Hipposta valmistelemaan esityksen sekä kutsumaan koolle yhteispohjoismaisen tapaamisen.

”Asia on noussut esille, ja se on periaatteellinen kysymys. Tämä selvitetään perusteellisesti, ollaan yhteydessä Ruotsiin ja Norjaan ja yritetään avata keskusteluja”, Eriksson sanoo.

Hallitus myös kuuli katsauksen asettamansa työryhmän tähänastisesta työstä liittyen ravikilpailutoiminnan järjestämiseen vuosina 2022-2024.

”Työ on siinä vaiheessa, että ollaan kuultu ratojen mielipiteitä. Myöhemmin esimerkiksi kilpailukalenteri tulee perustumaan pitkälti tähän. Ratkaisevaa päätöstä ei ole vielä mihinkään suuntaan tehty, tämä on lähinnä työkalu”, Eriksson taustoittaa.

”Tavoitetila on tietenkin menestyvä raviurheilu, mutta millä se sitten saavutetaan? Minun näkemykseni on se, että pitää pystyä sovittamaan mahdollisuus kilpailla harrastuksenomaisesti ja myös ykköstasolla. Välttämättä pelillinen puoli ja urheilullinen puoli eivät ole aina yksi yhteen. Nythän on puhuttu pitkään, minkä verran vaatii hyviä ravipäiviä, että peli toimisi hyvin. Se on se meidän tuote, mutta sen lisäksi on oltava aineksia, joilla tuote luodaan. Silloin pitää pystyä säilyttämään raviurheilu joka paikassa.”

Kannuksen 13.6. ravipäivä päätettiin siirtää ajettavaksi 4.9.2021. Kannuksen ravirata esitti siirtoa koronatilanteesta ja lähialueen muusta ravitarjonnasta johtuen.

Suomussalmen Hevosystävät ry on päättänyt vuosikokouksessaan erota Suomen Hippoksen jäsenyydestä ja hallitus merkitsi eroilmoituksen tiedoksi.

”Sen toiminta on pikkuhiljaa hiipunut. Pieni uutinen mutta surullinen”, Eriksson toteaa.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran seminaariin 11.-12. kesäkuuta.

”Siellä on paljon asioita, mutta keskitymme miettimään raviratojen ja tuotonjaon tilannetta”, Eriksson sanoo.

Tänään 19.5. kokoontuu Suomen Hippoksen valtuuskunta.

Edit. 12.51 Korjattu monteohjastajien ajoasuihin viittava kohta. Ravikilpailusäännöt eivät ota kantaa mainosten paikkoihin ajoasuissa, eikä niihin otettu kantaa nyt hallituksenkaan kokouksissa. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi