Hippoksen Kari Eriksson kertoo keskusjärjestön tarttuvan kurinpitotoimiin asiaan kuuluvalla vakavuudella. Kuva: Anu Leppänen
Hippoksen Kari Eriksson kertoo keskusjärjestön tarttuvan kurinpitotoimiin asiaan kuuluvalla vakavuudella. Kuva: Anu Leppänen

Hippoksen Kari Eriksson seksuaalirikoksista tuomitusta: ”Keskiviikkona väliaikaiseen kilpailukieltoon”

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään tiistaina noin 60-vuotiaan miehen neljän ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä ampuma-aserikoksesta. Hippoksen hallituksen puheenjohtaja sanoo myös keskusjärjestön ryhtyvän kurinpitotoimiin.

”Suomen Hippos pitää tällaista tapausta erittäin tuomittavana ja valitettavana”, Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson toteaa.

Tapaukset käsiteltiin käräjillä suljetuin ovin, koska ne sisältävät asianomistajien yksityiselämään ja terveydentilaan liittyviä arkaluontoisia seikkoja. Muista aiheesta uutisoineista medioista poiketen Ilta-Sanomat julkisti tuomitun olevan tamperelainen Erkki-Pekka Mäkinen, jonka uran menestyshevosiin kuuluu pari vuotta sitten menehtynyt Graceful Swamp.

”Lauantaina Suomen Hippoksella on Mäkisen lisenssiä koskeva kokous, ja huomenna keskiviikkona hänet asetetaan väliaikaiseen kilpailukieltoon”, Kari Eriksson sanoo.

Mäkisen valmennettavista hevosista Vixpress Li on ilmoitettu torstaiksi Lahden Jokimaan raveihin.

Määrätty 4,5 vuoden vankeustuomio edustaa Erikssonin mukaan rangaistusasteikossa ankarampaa päätä.

”Ei ihan mikään perustapaus”, asianajajana siviilityössään toimiva Eriksson myöntää.

Käräjäoikeuden lausunnon mukaan tuomitun teot pitivät kymmenen vuoden aikana sisällään asiattomia puheita, halailua ja koskettelua. Yhden uhrin kanssa oli useita sukupuoliyhdyntöjä. Vastaaja kiisti syytteet ja väitti olleensa tytön kanssa sukupuoliyhteydessä vasta sen jälkeen, kun tämä täytti 16 vuotta.

Langetettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

”Jos nuoria mietityttävät tällaiset asiat, anonyymisti on mahdollista ilmoittaa Et ole yksin- tai ILMO-palveluihin, mutta kenellä tahansa aikuisella on velvollisuus puuttua tällaiseen. Aivan jokaisella on velvollisuus”,  Kari Eriksson tähdentää.

”Nostan esille meillä jo olemassa olevat hevosjalostusliitot, jotka toimivat alueellisesti ja joilla on jo osittain eläinsuojeluvalvontaa. Täytyy jatkossa kehittää toimintaa niin, että tehtävissä on yksi osio hevosten kanssa toimivista ihmisistä huolehtimista. Hevosjalostusliitoissa on paras tieto alueen hevosista ja hevosihmisistä sekä tuntumaa siitä, jos voi ilmetä jotain erityistä huomioitavaa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi