Hippoksen varsalive avattiin - Nevan Karamellin varsomista odotetaan
Nevan Karamelli (Voiveikko – Ilo Halla, E.V. Johtotähti) on Tiina Levanderin kasvattama 7-vuotias tamma, jonka ensimmäinen varsa syntyi vuonna 2019.Tiina Levander

Hippoksen varsalive avattiin - Nevan Karamellin varsomista odotetaan

Suomen Hippos on avannut suomenhevosten varsaliven. Lähetyksessä seurataan Tiina Levanderin tallin varsovien ja varsallisten suomenhevosten arkea juhannukseen saakka. Varsalivessä saatat nähdä jopa tamma Nevan Karamellin varsomisen.

Varsalivessä saattaa nähdä jopa tamma Nevan Karamellin varsomisen.

Levanderin tallille odotetaan tänä suvena syntyväksi 15 suomenhevosvarsaa, joista seitsemän on jo syntynyt. Seuraavana varsomisvuorossa on tamma Nevan Karamelli ja tallin omistaja Tiina Levander antaa nyt kaikille mahdollisuuden seurata varsomiskarsinan elämää suoran livelähetyksen kautta seuraavan reilun parin viikon ajan. Lisäksi ennen juhannusta kamerat siirtyvät 15 hehtaarin tamma- ja varsalaitumelle asettaen laidunelämän kaikkien näkyville missä ja milloin vain.

”Kun meiltä kysyttiin kiinnostusta lähteä mukaan näyttämään suomenhevosvarsojen alkutaivalta, olimme tietysti mukana. Nevan Karamelli on varsonut jo kerran aikaisemmin, joten se on kokenut ja hyvä emä. Kaikki tammamme ovat tottuneita omien varsakameroidemme valvontaan, joten ne eivät siitä häiriinny”, Nevan-etuliitteellä pääsääntöisesti suomenhevosia kasvattava Tiina Levander kertoo.

Innokkaimmat liveseuraajat saattavat todistaa kameran välityksellä myös varsan syntyhetken, joskin tammat varsovat useimmiten yöaikaan.

“Jos varsomisen aikana tulee komplikaatioita, tai varsominen on vaikea ja siinä tarvitaan apua, annamme työrauhan tilanteessa toimiville sulkemalla kameran ja viestimme tilanteesta sen jälleen salliessa. Olettavasti kaiken pitäisi mennä hyvin ja toivottavasti pääsemme seuraamaan terveen suomenhevosvarsan syntymää”, Levander jatkaa.

Nevan Karamelli (Voiveikko – Ilo Halla, E.V. Johtotähti) on Tiina Levanderin kasvattama 7-vuotias tamma, jonka ensimmäinen varsa syntyi vuonna 2019.

Viime vuonna Suomessa syntyi yhteensä 1 064 suomenhevosta. Suomessa hevoset ovat perheenjäseniä ja varsojen kasvatus elämäntapavalinta. Kotimaassa kasvatetun hevosen ostaminen jättää hevosen hankintaan käytetyt eurot Suomeen, tukee kotimaista hevostaloutta ja edistää vastuullista suomalaista hevosjalostustyötä.

”Varsan syntymä on aina hyvin erityinen tapahtuma. Etukäteen koettava jännitys ja odotus, joka huipentuu ensimmäisten päivien huimaan kehitykseen. On hienoa, että pääsemme yhteistyössä Levanderien kanssa mahdollistamaan suomenhevosvarsojen elämän seuraamisen livenä ihan jokaiselle,” Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää iloitsee.

Nevan Karamellin ja muiden suomenhevosystävien kuulumisia seurataan viikoittain Suomen Hippoksen hevoskasvatuksen somekanavilla.

Varsaliven tukena Suomen Hippos jakaa kanavissaan kesäkuun ajan tietoa varsomisesta ja hevosen kasvattamisesta.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi