Hippoksen hallitus tilaa selvitystyön hevospelitoiminnan eri vaihtoehdoista raviurheilun ja hevostalouden rahoituksen turvaamiseksi tulevaisuudessa.
Hippoksen hallitus tilaa selvitystyön hevospelitoiminnan eri vaihtoehdoista raviurheilun ja hevostalouden rahoituksen turvaamiseksi tulevaisuudessa.Kuvituskuva

Hippoksessa pohditaan keinoja raviurheilun ja hevostalouden rahoituksen turvaamiseksi

Suomen Hippoksen hallitus käsitteli syyskuun kokouksessaan muun muassa toimintaympäristön tulevia muutoksia.

Hippoksen hallitus kokoontui torstaina 15. syyskuuta. Asialistalla oli muun muassa alan rahoituksen turvaaminen sekä kustannusten nousun vaikutukset.

Kokoustiedotteessa kerrotaan, että hallitus päätti tilata selvitystyön hevospelitoiminnan eri vaihtoehdoista raviurheilun ja hevostalouden rahoituksen turvaamiseksi tulevaisuudessa.

Veikkauksen edunsaajien rahoitus peliyhtiöstä tulee katkeamaan vuoden 2024 alussa ja rahoituspohja siirtyy yleisiin budjettivaroihin. Myös raviurheilulle kohdentuva rahoitus tulee jatkossa yleisistä budjettivaroista maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Aiemmin alan tuloutus on ollut suoraan riippuvainen Veikkauksen tuotoista ja arpajaislain mukaisesta 4 prosentin osuudesta. Koronavuosien ja säädösten vaikutuksesta Veikkauksen tulos ja sitä kautta edunsaajille tuloutettava määrä on ollut aiempia vuosia pienempi, mutta valtio on varmistanut kuitenkin rahoituksen tason säilymisen. Myös Veikkauksen markkinaosuudessa erityisesti digimarkkinassa on tapahtunut selkeää laskua.

Tällä hetkellä näyttääkin entistä todennäköisemmältä seuraavan hallituskauden aikana siirtyminen pelitoiminnan osalta lisenssimarkkinaan. Näihin muutoksiin liittyen ravipelaamisen osalta on pystyttävä valmistautumaan ja ennakoimaan eri vaihtoehtojen mahdollisuuksia, jotta pystytään myös muutosten yhteydessä varmistamaan alan kehittyvä rahoitus.

Lisäksi hallitus sai tilannekatsauksen hevosalan vaikuttavuusanalyysin tarjouskierroksesta, jota toteutetaan yhdessä Suomen Ratsastajainliiton kanssa, ja kävi lähetekeskustelun toimintasuunnitelman ja talousarvion painopisteistä vuodelle 2023 pohjautuen strategiaan 2021–2024.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että vuoden 2023 ravikilpailukalenteri valmistuu kokonaisuudessaan arviolta lokakuun aikana.

Kokouksessa keskusteltiin lisäksi raviratojen energiakustannuksien vaikutuksista sekä kustannusten nousun aiheuttamasta huolesta hevosten ja ihmisten hyvinvointiin liittyen ja tarpeesta varautua näihin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi