Hevoskasvatuksen tukiin tullaan ohjaamaan 2,6 miljoonaa euroa. Kuva: Ada Pykäläniemi
Hevoskasvatuksen tukiin tullaan ohjaamaan 2,6 miljoonaa euroa. Kuva: Ada Pykäläniemi

Hippos julkisti hevosalan rahoituksen päälinjat – nuorisotyö, hevoskasvatus ja hevosenomistajuus saavat erityishuomiota

Suomen Hippos on julkistanut raviurheilun ja hevoskasvatuksen yhteensä 39,7 miljoonan euron kohdennukset ensi vuodelle. Keskusjärjestö ilmoittaa haluavansa lisätä kannustimia hevosen omistamiseen ja kasvattamiseen sekä resursseja nuoriso- ja harrastustoimintaan.

Maakuntaratojen toimintaan ja kilpailujen palkintoihin kohdennetaan 31,9 miljoonaa euroa. Kesäratojen tuet ja palkinnot nielaisevat potista 1,6 miljoonaa euroa. Kasvatuksen tukiin ohjataan 2,6 miljoonaa euroa ja kehitykseen, markkinointiin, viestintään ja neuvontaan sekä ratojen turvallisuuteen, tuomaritoimintaan ja pääratamestarihankkeeseen on korvamerkitty yhteensä 2,8 miljoonaa euroa. Maakuntaratojen investointitukiin on varattu 800 000 euroa.

Linjausten tavoitteena on muun muassa edesauttaa hevosalan työllistävää vaikutusta ja pitää yllä elinvoimaista hevostaloutta, johon esimerkiksi hevosenomistajat panostavat vuosittain noin 160 miljoonaa euroa.

Palkintotukea suunnataan aiempaa enemmän nuorten ja tammojen sarjoihin. Lisäksi ennakkomaksullisten ikäluokkakilpailujen ykköspalkintoa tullaan laskemaan ja kohdentamaan uudelleen siten, että aiempaa vastaava kokonaissumma jakautuu tulevaisuudessa laajemmin ko. kilpailuihin ilmoitettujen hevosten kesken.

Vuonna 2021 Suomessa järjestetään 474 ravikilpailut eli 36 kilpailua vähemmän kuin tänä vuonna.

Ravikilpailujen vähentämisen tarvetta perustellaan kilpailevien hevosten määrällä, joka ei seuraavien vuosien aikana merkittävästi kasva.

”Kilpailutoiminnan suunnittelua ja tarvittavia muutoksia on jatkossakin tehtävä entistä enemmän kysynnän mukaan, jotta päästään rakentamaan tehokkaampaa ja paremmin tarpeeseen vastaavaa toimintaa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen toteaa Hippoksen tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi